Yasemin Gülderen Zanbak’ın Katılımıyla Sanatta Engel Yok Söyleşisi Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen Sanatta Engel Yok başlıklı söyleşiye Sanatta Engel Yok Derneği Başkanı ve ressam Yasemin Gülderen Zanbak katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen Sanatta Engel Yok başlıklı söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in moderatörlüğünde, Sanatta Engel Yok Derneği Başkanı ve ressam Yasemin Gülderen Zanbak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Söyleşide, Yasemin Gülderen Zanbak’ın ressam kimliği ve başkanı olduğu Sanatta Engel Yok Derneği’nin çalışmaları ve planları konuşuldu.
Resim ile nasıl tanıştığını, resmin hayatında nasıl bir rol üstlendiğini anlatan Zanbak, çocukluktan beri resimle iç içe olduğunu, bir dönem iş temposu nedeniyle uzak kalmak durumunda kaldığını fakat sonra hayallerini gerçekleştirmek için resme döndüğünü ve yirmi yıldır aktif bir şekilde resim yaptığını aktardı.

Resimlerinde tekrarlayan kadın figürlerinden ve resmettiği Osmanlı kadın sultanları serisinden söz eden Zanbak, resimlerinin İstanbul’da önemli mekanlarda sergilendiğini belirtti.

Yasemin Gülderen Zanbak’ın toplumun her kesimine, sanata ve sanatçılara ulaşmak için yaptığı çalışmalara vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Sanatta Engel Yok Derneği faaliyetlerinin ve engelli bireylerin sanat eğitimine erişmelerinin çok kıymetli bir yerde durduğunu belirtti.

Dernek fikrinin nasıl geliştiğini, uygulamaların nasıl başladığını aktaran Yasemin Gülderen Zanbak, derneğin pandemi döneminde açılmasına rağmen yoğun bir ilgiyle ve destekle karşılaştıklarını ifade etti. Dernekte sosyolog, psikolog, dil terapisti yer aldığını ve yalnızca sanatsal değil, aynı zamanda kişisel gelişim odaklı bir eğitim ve öğretim anlayışı olduğunu belirtti.

Hayatı boyunca maddi ve manevi kime ne kazandırabileceğini düşünen ve buna çok önem verdiğini belirten Zanbak, toplumun başka kesimleri için de yeni projeler geliştirdiğini ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in üniversitemiz öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerine duyduğu ilgiden söz etmesi üzerine bu gibi projelerde dayanışmanın önemine vurgu yapan Zanbak, ilerleyen süreçlerde öğrencilerle beraber çalışmanın ve projeler üretmenin mutluluk vereceğini belirtti.

Söyleşi, katılımcılarla yapılan soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Sayın Yasemin Gülderen Zanbak’a değerli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.