Vizyondaki Yıldızlar Söyleşi Serisinin Üçüncüsü Film ve Dizi Oyunculuğu Başlığıyla Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlediği Vizyondaki Yıldızlar söyleşi serisinin üçüncüsü Film ve Dizi Oyunculuğu başlığıyla, oyuncu ve sunucu Evrim Akın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlediği Vizyondaki Yıldızlar söyleşi serisinin üçüncüsü Film ve Dizi Oyunculuğu başlığıyla, Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oyuncu ve sunucu Evrim Akın’ın konuk olduğu söyleşiye yoğun ilgi gösterildi.

SöyleşiSöyleşiye oyunculuğa nasıl başladığını anlatarak başlayan Evrim Akın, lisede tiyatro oyunu için seçmelere katıldığını ama seçilmediğini, sonrasında bir belediye tiyatrosunun ilanına başvurarak orada Önder Paker ile tanıştığını ve pek çok değerli hocadan eğitim aldığını belirtti.

Bir projenin nasıl başladığı ve oyuncuya hangi aşamada ulaştığından ve karakterle tanıştıktan sonra karakteri ne şekilde geliştirdiğinden bahsetti. Oynadığı karakterlerin kullandığı kalıplaşmış sözlerin ne şekilde geliştiğini aktarırken yaratıcı bir çevreye sahip olduğunu ve bu konularda çevresindeki insanlardan etkilendiğini belirtti.

Projeler konusunda seçici bir tavır sergilediğini belirten Akın, oyunculuk kariyerinde her seferinde farklı bir karakteri oynamaya çalıştığını, tek bir role sığınmak istemediğini aktardı. Hiçbir diziye sonradan girmemek, bir bölümlük oyuncu olmamak ve aynı karakteri oynamamak şeklinde üç vazgeçilmez kuralı olduğunu belirtti. Kendisinin yazdığı iki yeni dizi projesi olduğunu ve onlar üzerinde çalıştığını söyledi.

Televizyon – seyirci ilişkisinden, kendi oynadığı diziler dışında beğenerek izlediği dizilerden, yerli dizilerin sürelerinin uzunluğundan ve bu durumun dizi ekipleri için yarattığı zorluklardan, televizyonda işleyen sansür mekanizmalarından söz eden Akın, tiyatro sahnesinde olmayı ayrıca sevdiğini belirtti.

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Akın, sunucu olmak isteyenler için tavsiyeler verdi. Çok okuma yapmaları gerektiğini ve doğaçlama yönlerini geliştirmeleri gerektirdiğini belirtti. Karakter analizleri yaparken hayvansal açılım yöntemi uyguladığını; karakterlerini bir hayvanla özdeşleştirerek, o hayvana özgü özellikler üzerinden karakterin hareketlerini şekillendirdiğini aktardı. Oyuncu olmak için bir yaş sınırı olup olmadığı sorusu üzerine, Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, bir yaş sınırının söz konusu olmadığını, her yaşta oyunculuk eğitimi alınabileceğini belirtti. Evrim Akın da aynı görüşe katılarak, deneyimin oyunculuk için bir kazanım olduğunu ekledi.

Deneyimlerini ve değerli bilgilerini bizlerle paylaşan Evrim Akın'a teşekkür ederiz.

Ek: Vizyondaki Yıldızlar Söyleşileri mart ayı boyunca her cumartesi devam edecek. Bir sonraki etkinlik 27.03.2021 tarihinde film müziği bestecisi ve müzik yapımcısı Mustafa Yazıcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek. Film Müziği başlıklı söyleşiye tüm üniversite öğrencileri davetlidir. Etkinlik linki için Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü duyurularını takip edebilirsiniz.