Vizyondaki Yıldızlar Serisinin Onuncusu Dr. Öğr. Üyesi Perihan Taş Öz’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlemiş olduğu Vizyondaki Yıldızlar serisinin onuncu etkinliği, Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu moderatörlüğünde, senarist ve akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Perihan Taş Öz’ün katılımıyla, ‘Bir Dizi Fikrim Var Nasıl Yazacağım? Yazdım Ama Nasıl Sunacağım’ başlığıyla gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlemiş olduğu Vizyondaki Yıldızlar serisinin onuncu etkinliği, 15.12.2021 tarihinde, Güzel Sanatlar Fakültesi E Blok TUSİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe senarist ve akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Perihan Taş Öz konuk oldu. Etkinlikte katılımcılara bir fikrin nasıl sunulacağı ve senaryo haline getirileceği yönünde bilgiler verildi.

Dijital platformların yaygınlaştığı günümüzde dizi senaristlerinin bu süreçten nasıl etkilendiği üzerinde duruldu. Diziyi seyrettirenin hikaye mi yoksa karakter mi olduğu, hikayede ikonik bir karakter olmasının gerekliliği, yan hikayelerin ana hikayeye sağladığı etki gibi konu başlıkları üzerine tartışma yürütüldü.

Fikirleri pratiğe dökme aşamasında nasıl bir disiplin gerektiği ve bir proje dosyasının ne şekilde hazırlanacağı, fikrin nasıl sunulacağı yönünde tavsiyeler veren Dr. Öğr. Üyesi Perihan Taş Öz, dizi izleyicisi hakkında bilgiler aktardı. Bir hikayeyi senaryoya dönüştürürken olay örgüsünün yeterli olup olmadığının ne şekilde anlaşılacağı, senaryo yazarken ahlaki ve etik sorumluluğun boyutunun ve sınırlarının ne olduğu üzerine yorumlarını paylaştı. Bir dizi dosyasında olması gerekenler hakkında da bilgiler aktaran Dr. Öğr. Üyesi Perihan Taş Öz, söyleşi sonrası öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Etkinlik sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar tarafından Dr. Öğr. Üyesi Perihan Taş Öz’e plaketi takdim edildi.

Vizyondaki Yıldızlar etkinlik serisi 23 Aralık Perşembe günü Doç. Dr. Cengis ASİLTÜRK’ün katılımıyla gerçekleşecek söyleşiyle devam edecek. Etkinlikler, üniversitemiz öğrencilerine ve üniversite dışından da etkinliğe katılmak isteyen tüm katılımcılara açıktır.