Vizyondaki Yıldızlar Serisinin On İkincisi “Bir Bakışta Sinema ve Roman” Başlığıyla Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlemiş olduğu Vizyondaki Yıldızlar serisinin on ikinci etkinliği, Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker moderatörlüğünde, yazar, yönetmen ve akademisyen Doç. Dr. Cengis T. Asiltürk’ün katılımıyla ‘Bir Bakışta Sinema ve Roman’ başlığı altında gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlemiş olduğu Vizyondaki Yıldızlar serisinin on ikinci etkinliği 23 Aralık Perşembe günü saat 14.00’te, Güzel Sanatlar Fakültesi, E Blok TUSİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Doç Dr. Cengis T. Asiltürk konuk oldu. Etkinlikte, roman ve sinema ilişkisi üzerine konuşuldu.

Bir saat süren etkinliğe yazar, yönetmen ve akademisyen Doç Dr. Cengis T. Asiltürk’ün çalışmalarından ve çalışma şeklinden söz edilerek başlandı. Asiltürk, sinema ve edebiyatın bir takım farklılıkları olduğundan ancak kendisinin Roland Barthes’ın “Kelimeler, görüntüdür.” düşüncesinden yola çıkarak her iki sanatın benzerliklerinden faydalandığını; bunu yaparken de gündelik yaşamdan beslendiğini belirtti. Asiltürk konuşmasının devamında ise Türk Sineması’nın usta yönetmeni Ömer Kavur’un üç filminde asistanlık yapmanın kendisine kazandırdıklarından ve ideal bir edebiyat uyarlamasının nasıl olması gerektiğinden bahsetti.

Etkinlik, katılımcıların sorularının Doç. Dr. Cengis T. Asiltürk tarafından cevaplanmasıyla son buldu. Etkinliğin sonunda Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker tarafından Doç. Dr. Cengis T. Asiltürk’e plaket takdim edildi.

Vizyondaki Yıldızlar etkinlik serisi bahar döneminde gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek. Etkinlikler, fakülte ve bölümün web sayfasında duyuru olarak paylaşılacaktır.