Ustalar Etkinliğinin İlki Oyuncu Demir Parscan’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün yeni etkinlik serisi “Ustalar”ın ilki, oyuncu Demir Parscan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün, televizyon ve sinema sektöründe uzun yıllar emek vermiş, alanında tecrübe sahibi insanlarla, bölüm öğrencilerini bir araya getirmeyi hedeflediği ‘Ustalar’ etkinliğinin ilki, oyuncu Demir Parscan’ın katılımıyla, 17 Kasım’da, Firnas Oditoryum’da gerçekleştirildi.

“Asla Pes Etmemelisiniz.”

Yeşilçam döneminden bugüne sayısız sinema filminde, dizide, tiyatro oyununda ve kısa filmde rol alan ve dublaj sanatçılığı yapan Demir Parscan, esnaflıktan sporculuğa, sporculuktan da dublaj sanatçılığına ve nihayetinde oyunculuğa evirilen çalışma hayatını anlatırken, oyunculuk, prova yöntemleri, karakter çalışması, setteki yaratıcı ve teknik ekiple iletişim gibi konularda deneyimlerini aktardı. Etkinliğe katılan öğrencilere arzu ettikleri şeyleri gerçekleştirmek konusunda ısrarcı olmalarının altını çizdi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Demir Parscan’a, etkinlik sonunda, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan teşekkür plaketi takdim etti.

Usta oyuncu Demir Parscan’a bizi kırmayıp davetimizi kabul ettiği ve tecrübelerini bizimle paylaştığı için teşekkürlerimizi sunarız.

Bölümümüzün etkinlikleri ara sınavların ardından çeşitli konu ve konuklarla sürecektir, duyurularımızı takip etmeyi unutmayın.