Tin, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Muhammet Emir Akarslan’ın yönetmenliğini üstlendiği kısa film Tin, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda finalist oldu.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Muhammet Emir Akarslan, yönetmenliğini üstlendiği Tin kısa film projesi ile finalist oldu. Film ekibinde dördüncü sınıf öğrencileri yer aldı. Yapımcılığını Hüseyin Bilgekaan Koçer, yardımcı yönetmenliğini Bedia Zerin Hökenek, sanat yönetmenliğini Sümeyye Özyurt, ışık şefliğini Eslem Özgüç, ses teknisyenliğini Beyzanur Yüksel’in üstlendiği filmin festival yolculuğu devam ediyor. Daha önce Lift-Off Sessions - Pinewood Studios seçkisini elde eden film, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda finale kalan on film arasında yer aldı.

Bir Ruhun Yolculuğu: Tin

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda; radyo programı, radyo drama, radyo belgeseli, animasyon film, belgesel film, kısa film, video haber, video içerik, internet sitesi, sosyal medya yönetimi, internet haberi, podcast ve iletişim kampanyası kategorileri içinden kısa film kategorisine Tin filmi ile başvuran Muhammet Emir Akarslan, elemeleri geçerek finale kaldı.

Kırklı yaşların ortalarında yalnız bir çift olan Birtan ve Parya’nın rutin bir günüyle açılan film, Bertan’ın geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmesiyle yönünü değiştiriyor. Bertan’ın ruhu evin içerisinde Parya’yla yaşamaya devam ediyor ve izleyici bir ruhu takip etmeye başlıyor. Bertan’ın ruhunun da kaza sonucu yok olmasıyla film bir döngüyü tamamlıyor.

Filmin senaristi ve yönetmeni Muhammet Emir Akarslan, hikayenin olay akışını, uzun zamandır anlatmak istediği bir hikayenin hayali taslağına odaklanarak ortaya çıkardığını ifade etti. Daha sonra izleyicide iz bırakmasını umduğu detayları tasarlamaya başladığını belirten Akarslan, metaforları bu amaçla kullandığını, renk paleti, müzik ve kadrajlar üzerine de özenle çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Muhammet Emir Akarslan ve film ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.