Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali’ne Rekor Başvuru!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali’nin başvuruları, 5 Ocak tarihinde sona erdi. 3227 başvurunun yapıldığı festivalde ön jüri değerlendirmeleri sürüyor. Festival koordinatörü, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, başvuru ve değerlendirme süreçlerine dair görüşlerini paylaştı.
Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen bir kısa film festivalidir. Kısa film yaratıcılarını teşvik etmek ve sinema sanatının yapı taşı olan kısa filmlerin görünürlüğünü artırmak amacıyla yola çıkan festival yoğun ilgi gördü.

5 Ocak tarihinde başvuruları kapanan festivalde dört ayrı kategoride ödüller dağıtılacak. Kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon kategorilerinde en iyi ilk üç film ödül almaya hak kazanacak. Ön jüri değerlendirmelerinin ardından, yapımcı Cemal Okan, yönetmen Derviş Zaim, oyuncu Bade İşçil, yönetmen Yüksel Aksu, oyuncu Ercan Kesal, yönetmen Gizem Pamukçu, oyuncu Menderes Samancılar, yönetmen Füsun Korkusuz, oyuncu Yurdaer Okur ve görüntü yönetmeni Zekeriya Kurtuluş’tan oluşan jüri değerlendirmesi neticesinde en iyi ilk üç film belirlenecek.

Festival koordinatörü, Radyo Televizyon Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, başvuruların kapanmasının ardından festivale ve değerlendirme sürecine dair bilgiler aktardı:

“İlki yapılan bir festival olmasına karşın 3227 film başvurusuyla yönetmenler ve yapımcılar tarafından ilgiyle karşılanan Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ön jüri değerlendirmesi son hızıyla devam etmektedir. Akademisyenlerden, yönetmenlerden, yazarlardan ve sektör çalışanlarından oluşan 16 kişilik bir ön jüriye sahip olan Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali’nde finalist filmler 28 Ocak’ta belirlenecek ve aynı gün içerisinde duyurulacaktır. Festivale yapılan 3227 başvuru arasında İran, Hindistan, İtalya, İspanya, A.B.D., Brezilya ve Fransa yapımları öne çıkmakta olup festivale başvuran film türünde kurmaca türü ağırlığını hissettirmektedir.”

Festival başkanlığını Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in, direktörlüğünü İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in üstlendiği Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali’nin gösterimleri 24-26 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ödül töreni ise 27 Şubat 2022 Pazar günü Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus’da düzenlenecektir.

Festivale dair gelişmeleri takip etmek için resmi web sayfasını ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.