TAYF Film Festivali Ön Jüri Değerlendirme Süreci Tamamlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen TAYF Kısa Film Festivali ön jüri değerlendirme süreci tamamlandı. Başvuran 3227 filmi değerlendiren ön jüri ekibi, 28 Ocak Cuma günü, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan başkanlığında yapılan toplantıyla ana jüri değerlendirmesine kalan filmleri belirledi.

Akademisyen Ayten Bengisu Cansever, yönetmen-yazar Biriz Öztüzemen, yönetmen Burak Demirkol, akademisyen Büşra Kamacıoğlu, gazeteci-sanat eleştirmeni Deniz Ali Tatar, akademisyen Eda Çekemci, yardımcı yönetmen-çevirmen Erdem Doğan, yönetmen Furkan Yazgeç, akademisyen Hakan Aşkan, yazar Işıl Gündoğdu, yönetmen Kerem Yükseloğlu, akademisyen Mustafa Dallı, akademisyen Okan Kırbacı, akademisyen-yönetmen Ömür Kınay Alkan, akademisyen Özcan Demir ve akademisyen Zuhal Akmeşe’den oluşan ön jüri ekibi başvuran 3227 filmi değerlendirdi.

Festivalde, animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde finalist filmler, ön jüri değerlendirmesi sonucunda belirlendi. Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden ve festival koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın başkanlık ettiği ön jüri toplantısı sonucunda belirlenen finalist filmler şu şekildedir:

Kurmaca Kategorisi Finalist Filmler
Cadde La Notte Su Dı Me – Bruno Ugioli, Ricardo Menicatti (İtalya)
Dördüncü Duvar – Mehmet Kaan Karataş
Feeling Through – Doug Roland (Birleşik Krallık)
Forgetting – Madeleine Guillo-Lead (Fransa)
Kulak Misafiri – Ahmet Toğaç
Sıradan Bir Gün – Arda Gökçe
Servis – Ramazan Kılıç
Spotted Yellow – Baran Sarmad (İran)
Susam – Sami Morhayim
The Bathtub – Sergi Marti Maltas (İspanya)

Deneysel Kategorisi Finalist Filmler
A Song -  Rene Reinhardt, Thadeusz Tischbein (Almanya)
Çerçeve – Berk Sata, Mert Sata
Dış Hatlar – Erinç Durlanık
Headshot – Saki Çimen
Larva – Volkan Güney Eker
Mixi – Jyotsna Puthran (Hindistan)
Revolykus – Victor Orozco Ramirez (Almanya)
Squared – Helena Gudkova (Ukrayna)
“Şey” – Burak Budak
The Pleasure of Killing Bugs – Leonardo Martinelli (Brezilya)

Belgesel Kategorisi Finalist Filmler
Ballada For Galilei – Ralitza Dimitrova (Bulgaristan)
Çeşme – İlayda İşeri
Çocuklar Aşkına – Ahmet Mücahid Aydoğan
Donuk Bakışlar – Rıdvan Karaman
Elong E’nabe – Niels Devlieghere (Belçika)
Ka Mano Moana – Lotte Twaalfhoven (Hollanda)
Kelebek Adam – Enis Manaz
My Dad, The Camera and I – Felipe Camargo De Moura Campos (Brezilya)
Sürgünde Bir Yıl – Malaz Usta
We Have One Heart – Katarzyna Warzecha (Polonya)

Animasyon Kategorisi Finalist Filmler
Factory – Azar Mansoori (İran)
Girl And Cloud – Shokir Kuziboy Ugli Kholikov (Özbekistan)
Gün Işığı – Baturay Tunçat
In The Woods – Ilgın Saçan
Kauai – Aysun Karaosman
Korosi – Burcu Özkan
Oyun – Önder Menken
The White Whale – Amir Mehran (İran)
The Seine’s Tears – Yanis Belaid, Eliott Benard, Nicolas Mayeur, Etienne Moulin, Hadrien Pinot, Lisa Vicente, Philippine Singer, Alice Letailleur (Fransa)
Yallah! – Nayla Nassar, Edouard Pitula, Renaud De Saint Albin, Cecile Adant, Anais Sassatelli, Candice Behague (Fransa)

Festival jürisi tarafından finalist filmler arasında yapılacak değerlendirmenin ardından ödül kazanmaya hak kazanan ilk üç film, 27 Şubat gecesi düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Detaylı bilgi için festival resmi web sayfası ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.