Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım Sosyal Sorumluluk Projesi Tamamlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin ve Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’nun yürütücüsü olduğu Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım Sosyal Sorumluluk Projesi son oturumuyla tamamlandı.
Radyo Televizyon ve Sinema ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri’nden Arş. Gör. Eda Türkay, Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in yürütücülerinden olduğu Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım Sosyal Sorumluluk Projesi, “Film Gösterimi: Wasted! Story of the Food Waste” başlığıyla gerçekleşti. İlk iki oturumda, gastronomi ve sinema sektörlerindeki sürdürülebilirlik temalarını ele alan projenin son oturumunda, belgesel aracılığıyla gıda sektöründeki atık süreçlerinin aktarılması ve öğrencilerin bu konuda bilinçlenmesi hedeflendi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı gösterim, 19.03.2024 tarihinde, J Blok 393 numaralı Cep Sineması’nda gerçekleştirildi.

Gösterim öncesinde proje yürütücülerinden Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, öğrencilere projenin amaçlarından bahsetti. İlk iki oturumdan da söz eden Çirişoğlu, sinema ve gastronomi gibi iki büyük sektörün sürdürülebilir çalışmalar yapmasının önemini vurguladı. Bir sinema formu olan belgesel aracılığıyla gıda sektöründeki atık sorununu ele alan son oturumu, iki sektörün bilinçlenme ve bilinçlendirme konusunda birbirine destekçi olabileceğini düşünerek planladıklarını belirten Çirişoğlu, iyi seyirler dileyerek oturumu başlattı.

Belgesel gösteriminin ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı ve Çirişoğlu’nun kapanış konuşmasıyla oturum sonlandı.

Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım

Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım Sosyal Sorumluluk Projesi, gastronomi, sinema gibi gelişmiş sektörlerde üretimleri, üretim koşullarını, tüketim alışkanlıklarını sürdürülebilir kılmak için tartışma ortamları yaratma hedefiyle yola çıkan bir sosyal sorumluluk projesidir. Projeyle, sektörleri sürdürülebilir kılacak yeni öneriler belirlemek hedeflenmiştir. Proje sürecinde ve sonrasında ilgili hareketin yayılarak büyümesi, geliştirilen önerilerin uygulamaya koyulması ümit edilmektedir.