STV’lilerin Uluslararası Festival heyecanı!

Sinema ve Televizyon Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Korhan Topcu’nun Prag Film Okullu yönetmen Demet Derelioğlu’nun yardımcılığını üstlendiği kısa film The Night Before, 16-23 Ağustos’ta Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenecek Sarajevo Film Festivalinde ilk kez seyirciyle buluşacak. Filmin gerçekleşmesine 20’ye yakın İGÜ’lü öğrenci de katkıda bulundu.
Prag’da aldığı sinema eğitimiyle birlikte çektiği kısa filmlerle Türkiye ve Avrupa’nın birçok festivallerinde yer alan İzmirli yönetmen Demet Derelioğlu’nun son filmi The Night Before (Önceki Gece)’un çekimleri tamamlandı. Tekdüze bir hayat rutinine sahip olan otopsi çalışanı İlker’in iş sonraları gittiği pub’ta çalışan kızı takıntı haline getirişini konu alan filmin başrollerinde Yiğit Sertdemir, İpek Erdem ve Gülhan Kadim gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin Görüntü Yönetmenliğini Cédric Larvoire üstlenirken kamera ekibinde ayrıca Cristina Tangerine ve Anisha Lanewala yer alıyor. Çekimleri Kadıköy ve Ümraniye’de tamamlanan film, Prag’da post prodüksiyon aşamasından geçirilerek Saraybosna’daki gösterime hazır hale gelecek.

Filmin yardımcı yönetmenliğini yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Sinema ve Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Korhan Topcu proje sürecini şu sözlerle özetledi: “Yönetmenimiz Demet Derelioğlu’yla 2016 yılında kazanmış olduğum bir kısa film ödülü vesilesiyle tanışıyoruz ve iletişimimiz tarihten sonra hep devam etti. Kendisi, Prag’da aldığı sinema eğitiminin ardından Türkiye’de gerçekleştirmek istediği bir film projesinden bahsetti ve bana da yardımcı yönetmenlik teklifi sundu. Hiç düşünmeden teklifi kabul ettim. Kendisine ihtiyaç olması halinde Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerimizin de filme seve seve katkı vereceklerini belirttim. Yapım önü aşamasında gerçekleştirilen toplantılar neticesinde kamera önü ve kamera arkasında ihtiyaç duyulan 18 ayrı pozisyon için Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerinin görevlendirilebileceği kararlaştırıldı. Yönetmenimiz Demet Hanım, tamamen profesyonel bir film ekibi ve çalışma disiplinine öğrencileri de entegre ederek onlara eşsiz bir deneyim fırsatı sunmuş oldu. Bunun için kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz. Okul içerisinde yapmış olduğum duyurular neticesinde ekibimizde yer alacak 18 öğrenciyi kısa sürede belirledik. STV 4. sınıflardan Songül Doğan, Ebru Özgün, Gamze Uysal, Adile Coşkun, Burak Güngör, Beyza Hüner, STV 3. sınıflardan Muhammed Laçin, Hamza Faydalı, Büşra Bayır, Cansel Alan, Berke Güzel ve STV 2. Sınıflardan Rahimcan Kapkap, Furkan Kapsız, Buse Çalışkan, İlayda Özkan, Hakan Nezir ve Erol Demirkaya filmin Kadıköy Zeuve ve Ümraniye Film Platolarında gerçekleşen çekimlerinde profesyonel oyuncular ile birlikte rol aldılar. STV 3. sınıflardan Cansel Alan filmde 2. yardımcı yönetmen olarak da görev alırken, 2. sınıflardan Berkay Güler ise filmin kamera arkası sorumlusu olarak, Anıl Cömert ise set fotoğrafçısı olarak projeye katkı sundular.

Yapımcı-senarist ve yönetmen Demet Derelioğlu, Saraybosna’daki gösterimin ardından filmin yurt dışı ve yurt içi festival macerasına ara vermeden sürdüreceğini dile getirdi.

the night before