Student World Impact Film Festivali’nden Süreç’e Mansiyon Ödülü!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Berk Köse’nin yönetmenliğini üstlendiği kısa film ‘Süreç’, Amerika’nın New York şehrinde gerçekleştirilen ve Dünya’nın 130 farklı ülkesinden öğrenci filmlerinin katıldığı Student World Impact Film Festivali’nden mansiyon ödülü ile ayrıldı.
Amerika’nın New York şehrinde gerçekleştirilen ve Dünya’nın 130 farklı ülkesinden öğrenci filmlerini bir araya getiren Student World Impact Film Festival’inde GSF son sınıf RTS öğrencimiz Berk Köse'nin çektiği Süreç isimli kısa film 5000 filmin arasından “mansiyon ödülüne” layık görüldü. Senaryosunu Berk Köse ve Ferit Doğan’ın beraber yazdığı, yönetimini Berk Köse; yapımcılığını Berk Köse, Beyza Sude Yüksel, Buğra Cihan Çakır, Ferit Doğan, İsmail Akbal, Senanur Sevim’in üstlendiği süreç filmi bu kez de Student World Impact Film Festivali’nden başarıyla ayrıldı. Festivalden mansiyon ödülü alarak ayrılan, ekibinin tamamının Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden oluşan, erken yaşta birçok başarı elde eden bir senaristin üretim zorluğu yaşaması ve yazım sürecinde gerçeklikle arasındaki bağın kopuşunun anlatıldığı Süreç, Aralık ayında Bornova Kısa Film Günleri’nde ilk yurtiçi gösterimini yapacak. Daha önce Lift-Off, First Time Filmmaker Sessions ve Bornova Kısa Film Günleri’nde elde ettiği başarıyla adından söz ettiren, görüntü yönetimini Buğra Cihan Çakır’ın, sanat yönetimini Ferit Doğan’ın yürüttüğü filmde Ferit Doğan, Beyza Sude Yüksel, Mekan Orazov, Uğur Berat Kaya, İsmail Akbal gibi isimler rol aldı.

Hem Mansiyon Ödülü Hem Jüri Üyeliği

Student Impact Film Festivali’nde yarıştıkları kategoride mansiyon ödülü alan Süreç filminin yönetmeni Berk Köse, aynı zamanda festivalden öğrenci filmleri kategorisi için öğrenci jürisi üyeliği teklifi de aldı. Festival jüriliğini ilk defa deneyimleyeceğini ifade eden Köse, tüm ekibin kendisi adına çok mutlu olduğunu belirtti.

“Biz Özgün İşler Peşindeyiz”

Kolektif bir üretim gerçekleştiren Süreç filmi ekibinden Köse, ekip olarak elde ettikleri başarıları, birbirini dinleyen ve birbirinin fikrine önem veren bir grup insan olarak bir araya gelebilmelerinin bir sonucu olarak gördüğünü ifade etti. Özgün işler yapmak peşinde olduklarını vurgulayarak şu anda da bir korku kısa filmi üzerinde çalışmakta olduklarını söyledi.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik eder, güzel haberlerinin devamını dileriz.