Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Staj Dosyalarını Nasıl Doldurmalı?

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2021-2022 eğitim öğretim yılında yaz stajlarını gerçekleştiren öğrencilerimizin staj defterlerini doldururken dikkat etmesi gereken bazı noktalar mevcuttur.
STAJ DEFTERİ DOLDURULURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

• Öncelikle staj defterini bu linkten indirebilirsiniz. Linke tıkladığınızda “Zorunlu Yaz Stajı Defteri” kısmına tıklayınız.
  1. Staj defterini doldururken mavi tükenmez kalem kullanınız veya bilgisayar ortamında doldurunuz.
  2. Öğrenci staj dosyasının ilk sayfasındaki bilgileri doldururken stajınızı hangi sınıfın yaz döneminde yapıyorsanız o sınıfı yazmalısınız. İş yerinin adres ve iletişim bilgileri tam olmalıdır.
  3. “Sicil fişi” sayfasındaki “belgeyi onaylayan” kısmındaki ad soyad, görev, tarih, imza ve kaşe bilgileri staj yeri yetkilisi tarafından doldurulmalıdır.
  4. “Sicil fişi” sayfasını doldururken ilk stajınızı yapıyorsanız 1. Grup Staj kutucuğunu, ikinci stajınızı yapıyorsanız 2. Grup Staj kutucuğunu işaretleyiniz.
  5. ”Stajyer Öğrenci Devam Takip Çizelgesi” sayfası doldurulurken resmi tatiller ve pazar günlerini çıkararak doldurunuz. Günleri eksiksiz şekilde doldurunuz. Günleri karalayıp üzerinde düzeltme yapmayınız. Bir yanlışlık yaptığınızda sayfayı baştan doldurunuz. Sayfanın altında imza ve kaşe olmalıdır.
  6. Staj defteri teslimleri elden yapılacak olup, teslim edildiğine dair ‘Yaz Stajı Defteri Teslim Tutanağı’na öğrenci tarafından imza atılmalıdır.
  7. Staj defterinin her sayfasında staj yeri yetkilisinin veya mutfak şefinin imzası ve kaşesi olmalıdır.
  8. Resmi tatiller ve pazar günlerine ait çalışma günü sayfaları doldurulmamalıdır.
  9. Çalışma günleri doldurulurken günlük tutar gibi yaptığınız her işin detaylı bir şekilde yazılması gerekmektedir. Birkaç cümleden oluşan kısa doldurulmuş sayfalar kabul edilmeyecek, tekrar doldurmanız istenecektir.
  10. Teslim ederken şeffaf dosya içinde veya spiralli defter şeklinde çıktı alınız.
  11. Staj defteri teslimleri Bölüm Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu veya Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e yapılmalıdır. (Masanın üzerine, herhangi başka bir yere  veya bölüm hocaları dışında başka bir hocaya defter teslim etmeyiniz).
  12. Staj defterini en geç stajınız bittikten 1 ay içinde teslim ediniz (Yeni dönem başlamadan bütün defterler teslim edilmeli).
  13. Çalışma konusuna hangi mutfakta çalışıyorsanız onu yazabilirsiniz.

NOT: Tutanağa imza atılmadan bırakılan staj defterlerinden öğrenci sorumludur.