RTS’den En İyi Fragman Ödülü!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Berk Köse ve Ferit Doğan’ın yönetmenliğini üstlendiği Stendhal kısa filmi, İskoçya’da düzenlenen TMFF (The Monthly Film Festival)’de en iyi fragman ödülünü kazandı.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Berk Köse ve Ferit Doğan’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği, Beyza Sude Yüksel, Buğra Cihan Çakır ve İsmail Akbal’ın da film ekibinde yer aldığı kısa film projesi Stendhal, başarılı festival yolculuğunu sürdürüyor.

Kız arkadaşı Selin’i bir akşam yemeğine davet eden Gökhan’ın başına gelenleri konu eden film, bir sanat eserinin yarattığı etkinin çift arasındaki gerginliği tırmandırışını ve zaman algısını bozuşunu merkeze almıştır. Gerilim ve heyecanı yüksek bir film olan Stendhal, gerilimi ve heyecanı doğrudan aksettiren bir dakikalık fragman ile TMFF’de ödül almaya hak kazandı.

İskoçya’da düzenlenen The Monthly Film Festival’de en iyi fragman ödülüne layık görülen film, karakterlerini istekleri, tutkuları ve korkularıyla yüzleştiriyor. Bunu özel bir tercih olarak açıklayan filmin senaristlerinden ve yönetmenlerinden Ferit Doğan, insan doğasını keşfettikçe hikâye anlatıcılığının çok daha zevkli hale geldiğinin altını çiziyor.

Başarılarla Dolu Yolculuk

Festival yolculuğuna Student World Impact Film Festivali’nden mansiyon ödülü alarak başlayan Stendhal, Brezilya’da Rio De Jenerio’da düzenlenen ve korku filmi festivali olarak da bilinen BR Banshee Festival’de de en iyi korku filmi kategorisinde mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştı. Başarılı yolcuğunu İskoçya’daki en iyi fragman ödülüyle taçlandıran Stendhal’ın festival yolculuğu devam ediyor.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.