RTS’den Digiflame ile Paydaşlık Kararı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile Digiflame Productions arasında yapılan toplantıda dış paydaşlık protokolünün imzalanmasına karar verildi.
Dış paydaşları ile aktif olarak iş birliği yapmaya önem veren Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Görsak Akademi, Ufkun Medya, Apart Sanat Derneği ve Kadraj Yapım ile kurduğu dış paydaşlık ilişkilerine bir yenisini daha ekledi. Dış paydaşlarıyla etkinlikler düzenleyen ve paydaş şirketleri öğrencilerin hem staj döneminde hem de mezuniyet sonrasında deneyim kazanabilecekleri birer mecra olarak gören Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, görsel efekt konusunda sektörün en önemli firmalarından biri olan Digiflame Productions ile dış paydaşlık protokolünü imzalamaya karar verdi.

Toplantıya Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik ve bölüm araştırma görevlileri Eda Çekemci ve Okan Kırbacı katılım gösterdi. Digiflame Productions’dan kurucu Oğuz Öztürk ve Merve Çetin toplantıya katıldı. Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda Oğuz Öztürk, Digiflame Productions’un kurulma sürecinden söz etti. Öncesinde erkek kardeşi Celal Öztürk ile beraber farklı firmalarda görsel efektler geliştirdiklerini ve bu alanda uzmanlaştıklarını ifade eden Öztürk, nihayetinde kardeşi ile beraber kendilerine ait bir firma kurmaya karar verdiklerini ve şu anda hem Digiflame Productions hem de Bros Film olarak sektörde yer aldıklarını belirtti. Bros Film ile daha çok projelerin yapım kısmıyla ilgilendiklerini söyleyen Öztürk, Digiflame Productions olarak projelerin post prodüksiyon aşamalarında yer aldıklarını, ağırlıklı olarak vfx düzenlemeler yaptıklarını sözlerine ekledi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, üniversitenin ve bölümün dış paydaşlık ilişkilerinden söz ederek post prodüksiyon alanında bir paydaşlık kurmanın bölüm açısından oldukça yararlı olacağını belirtti. Öğrencilerin staj yapma imkanı, hangi koşullarda staj kabulü alacakları gibi konuları karşılıklı tartışan Doğan ve Öztürk, paydaşlık kurma kararı alarak yapılacak etkinlikleri planladı.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bünyesinde gerçekleştirilen Çarşamba Atölyeleri serisi kapsamında, 5 Nisan’da, Film Sektörü ve VFX başlıklı bir atölye düzenleyecek olan Oğuz Öztürk, öğrencilerle tanışmayı heyecanla beklediğini belirtti.

Digiflame kurucusu Oğuz Öztürk’e ve Merve Çetin’e katılımları için teşekkür ederiz.

Not: Etkinliğin detayları bölüm web sitemizden ve fakülte sosyal medya hesaplarından paylaşılacaktır.