RTS Öğrencilerinin Projeleri Student World Impact Film Festivali’nde!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin projeleri, Student World Impact Film Festivali’nde gösterim hakkı kazandı. Festivalde üç ayrı öğrenci projesi yer alacak.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin projeleri, festivallerde önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Amerika’nın New York şehrinde gerçekleştirilen ve dünyanın 130 farklı ülkesinden öğrenci filmlerinin katıldığı Student World Impact Film Festivali’nde, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin üç ayrı projesi yer alıyor. Bölümün üçüncü sınıf öğrencilerinden Mustafa Çağatay Türkmen’in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği “Kimsin Sen?”, dördüncü sınıf öğrencilerinden Ferit Doğan’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği “Geçmiş, Gelecek, Şimdi” ve senaristliğini ve yönetmenliğini yine dördüncü sınıf öğrencilerinden Ferit Doğan ve Berk Köse’nin birlikte gerçekleştirdiği “Stendhal” aynı festivalde izleyici ile buluşacak.

18-25 Haziran aralığında gösterilecek filmlerden “Stendhal”, festival yolculuğuna Student World Impact Film Festivali’nden mansiyon ödülü alarak başlamış olurken, daha önce Lift-off Filmmaker Sessions ve Lift-Off Sessions - Pinewood Studios seçkilerini elde eden “Kimsin Sen” festival yolculuğunu sürdürüyor. Aynı şekilde daha önce Bolivya’da düzenlenen Black Cat Award Uluslararası Film Festivali’nde, Endonezya’da düzenlenen Kalakari Film Festivali’nde, Slovenya’da düzenlenen Student Cuts Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan, Amerika’da düzenlenen Bifocal Film Festivali’nde en iyi kısa film ödülünü alan “Geçmiş, Gelecek, Şimdi” de başarılı adımlarla yolculuğuna devam ediyor.

Bölüm Olarak Kolektif Bir Çalışma Yürütülüyor!

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, projelerinde birbirlerine destek olarak iyi bir ekip çalışması örneği sergiliyor. Ekiplerin neredeyse tamamının bölüm öğrencilerinden oluştuğu projeler, fakültenin ekipman ve dağıtım desteği ile kolektif bir şekilde üretiliyor.

Kolektif üretime katkı sağlayan, proje ekiplerinde yer alan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.