RTS Öğrencilerine En İyi Öğrenci Film Yapımcısı Ödülü!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin kısa film projesi “Geçmiş, Gelecek, Şimdi”, New York’tan ödülle ayrıldı.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden peş peşe gelen en iyi film, en iyi film yapım ödülü, en iyi kısa film, en iyi yönetmen, en iyi korku filmi, mansiyon ödülü haberlerinin ardından bir yeni ödül haberi daha geldi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Ferit Doğan’ın senaristliğini ve yönetmenliğini, Berk Köse’nin görüntü yönetmenliğini üstlendiği “Geçmiş, Gelecek, Şimdi” kısa filmi festival yolculuğunu başarılı bir şekilde sürdürüyor. “Geçmiş, Gelecek, Şimdi”, New York’taki Syndicated Bar Theater Kitchen’da gösterildi ve törenden en iyi öğrenci film yapımcısı ödülü ile ayrıldı.

Daha önce Bolivya’da düzenlenen Black Cat Award Uluslararası Film Festivali’nde ve Endonezya’da düzenlenen Kalakari Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan, Amerika’da Pensilvanya Üniversitesi tarafından düzenlenen Bifocal Film Festivali’nde ve Malezya’da düzenlenen Nitiin Uluslararası Film Festivali’nde en iyi öğrenci kısa filmi ödülünü kazanan projenin başarılı festival yolculuğu devam ediyor.

Başarılı Festival Yolculuğu Devam Ediyor

Filmlerin festival yolculuğunda elde ettiği başarılardan mutluluk duyduklarını belirten yönetmen Ferit Doğan, bu başarıların ardından hayallerinin her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

“Geçmiş, Gelecek, Şimdi” projesinde, travmaların insan zihnine verdiği zararları ön plana koymak istediğini belirten Doğan, filmde yarattığı distopik gelecekte, artık zihinsel bir yolcuğa çıkmanın mümkün hale geldiği bir evren yaratıyor. Zihinsel yolculuğa çıkan filmin başkarakteri Arzu, zihninin karanlık köşelerinde dolaşırken, anlamsız veya tuhaf yerlerden geçiyor. Karakterleri kendi istekleri, tutkuları ve korkularıyla yüzleştirmeyi tercih ettiklerini söyleyen Doğan, insan doğasını keşfettikçe hikâye anlatıcılığının çok daha zevkli hale geldiğinin altını çiziyor.

Emeği geçen öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.