Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

RTS öğrencilerinden Emir Akarslan filmiyle Adana Altın Koza Film Festivali’nde!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Emir Akarslan, kısa filmi Dönüş Yolu ile 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde finale kaldı.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Emir Akarslan’ın kısa filmi Dönüş Yolu, 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nda finale kalan 26 filmden biri oldu.

201 film arasından finale kalan 26 filmden biri olmaya hak kazanan Dönüş Yolu, eşinden şiddet gören ve boşanma aşamasında olan Aliye’nin hikayesini anlatmaktadır.

Filmin yönetmeni Emir Akarslan, filmi ile festivalde finale kalmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirterek başladığı sözlerine, bu süreci kişisel bir başarı olarak görmediğini söyleyerek devam etti. Bu başarının, toplumsal bir meseleye ışık tutma çabasının bir karşılığı olarak büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

Akarslan, filmi yaratırken Zülfü Livaneli'nin "Sağ olsam gelmez idin, öldüm yasa mı geldin?" sözlerinden ilham aldığını, filmle beraber sıradanlaşmış kadın cinayetlerini ve bu cinayetlere karşı toplumsal duyarsızlığı ele almak istediğini ve sessizlik ve umursamazlığın toplumsal sorunları nasıl güçlendirdiğini vurgulamayı amaçladığını belirtti.

Festival sürecinin bu temaların ve mesajların daha geniş bir kitleye ulaşması açısından büyük bir fırsat sunduğunu sözlerine ekleyen Akarslan, finale kalmanın, filmin toplumsal etkisinin bir kanıtı olduğunu ve bu durumun kendisine büyük bir motivasyon sağladığını belirtti. Bu süreçte destek veren tüm ekip arkadaşlarına, festival yetkililerine ve filme ilgi gösteren herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Emir Akarslan’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.