RTS Öğrencileri TAD Kısa Korku Filmi Yarışması’nda Birinci!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, “Salı” isimli kısa korku filmleri ile Türkiye Alman Derneği’nin (TAD) düzenlediği yarışmada birinci oldular.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Muhammet Emir Akarslan’ın yazıp yönettiği, Bedia Zerin Hökenek’in yardımcı yönetmenliğini, Onur Karakuş’un görüntü yönetmenliğini, Mert Hakan’ın set amirliğini ve Melek Çetinkaya’nın makyaj çalışmalarını üstlendiği kısa korku filmi “Salı”, Türkiye Alman Derneği’nin (TAD) düzenlemiş olduğu kısa korku filmi yarışmasında birinci oldu.

Hatice Nisa Hökenek, Belçim Hökenek ve Beren Hökenek’in rol aldığı film, bir Salı günü, Cadılar Bayramı’nda şeker toplayan bir kızın onu korkutmak için heykel kılığına giren arkadaşı ile şakalaşırken gerçekten canavar olan heykel kılığındaki yaratığın saldırısına uğramalarını konu almaktadır.

“Birincilik Ödülü ile Emeğimizin Karşılığını Aldık”

Filmin senaristi ve yönetmeni Muhammed Emir Akarslan, “Salı” filmini TAD Connect Usa’in düzenlediği yarışma için yazdığını ve filmin çekimlerinin çok keyifli geçtiğini aktardı. Cadılar Bayramı mizansenini ve atmosferini görüntülerle aktarmanın zahmetli ama bir o kadar da zevkli olduğunu söyleyen Akarslan, çekimlerin kısa sürmesine rağmen kostümler ve makyaj için ekipçe çok emek harcadıklarını sözlerine ekledi. Birincilik ödülü ile emeklerinin karşılığını aldıklarını ifade eden Muhammed Emir Akarslan’ı ve film ekibinde yer alan, emek veren herkesi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.