RTS Mezun Öğrencilerinden Güzel Haberler Gelmeye Devam Ediyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencilerinin projeleri başarılı festival yolculuklarını sürdürüyor.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencilerinden Kayra Öcal, Berk Buğra Şahin, Ferit Doğan ve Berk Köse eğitim öğretim süreleri içerisinde tamamladıkları projeleri ile festivallerde başarılar elde etmeye devam ediyor.

Mezunlardan Güzel Haber

Yönetmenliğini Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencisi Kayra Öcal’ın üstlendiği “İyi” kısa filmi, 3. Aizanoi Kısa Film Festivali’nde finalist oldu. Daha öncesinde Lift-off Filmmaker Sessions, First-Time Filmmaker Sessions ve Scout Film Festival Emerging Filmmakers Grant film festivallerinde seçki elde eden film, 2. Black Cat Award Uluslararası Film Festivali’nde de üçüncülük ödülüne layık görülmüştü. Başarılı festival yolculuğunu sürdüren filmin ekibinde mezun öğrenciler yer aldı. Başrolünü Uğur Koldancı, yardımcı oyunculuğunu Çağrı Kurt, Batuhan Çolak ve Elif Hatipoğlu, ses teknisyenliğini Deniz Can Güzel, ışık şefliğini Ayşegül Misafir üstlendi.

Bir diğer güzel haber ise senaristliğini ve yönetmenliğini Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencilerinden Buğra Cihan Çakır’ın üstlendiği “Yüz Yüze” kısa filminin 10. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nde seçkiye kalması oldu. Ulusal öğrenci filmleri yarışmasında yer alacak olan film daha önce Fransa’da ve Amerika’da gösterildi.

Yine mezun öğrencilerden Berk Köse ve Ferit Doğan’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği “Stendhal” kısa filminden güzel haber geldi. Stendhal, Eastern European Film Festivali kapsamında Romanya’da gösterildi ve festivalden en iyi öğrenci film yapımcısı kategorisinde mansiyon ödülü kazanarak döndü. Festival yolculuğuna Student World Impact Film Festivali’nden mansiyon ödülü alarak başlayan Stendhal, Brezilya’da Rio De Jenerio’da düzenlenen ve korku filmi festivali olarak da bilinen BR Banshee Festival’de de en iyi korku filmi kategorisinde mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştı. Başarılı yolcuğunu İskoçya’daki en iyi fragman ödülüyle taçlandıran Stendhal’ın festival yolculuğu devam ediyor.

Mezun öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.