RTS Mezun Öğrencileri Bu Kez Beyoğlu Sineması’nda!

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden 2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan Buğra Cihan Çakır, mezuniyet projesi olarak hazırladığı, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği Yüz Yüze kısa film projesi ile başarılar elde etmeye devam ediyor.
Yüz Yüze kısa filmi, 11 Şubat 2024 tarihinde, Beyoğlu Sineması’nda düzenlenen Öğrenci Filmleri Seçkisi kapsamında gösterildi. Gösterimi yapılan dokuz kısa film arasında Yüz Yüze ile yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Buğra Cihan Çakır, seçilen dokuz filmin yönetmenleriyle ve izleyicilerle bir arada gösterimde yer alan filmleri izledi. Gösterimin ardından filmler üzerine sohbet edildi. Film ekipleri sahneye çıkarak izleyicilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.

Geçtiğimiz haftalarda Kadıköy Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen etkinlikte de gösterimi yapılan Yüz Yüze kısa filmi, hem Kadıköy hem de Beyoğlu izleyicisinden olumlu tepkiler aldı.

“Filmi Beyaz Perdede İzlemek Bambaşka Bir Duygu”

Filmin yönetmeni Buğra Cihan Çakır, 2019 yılında ilk kez gittiği ve en sevdiği filmi izlediği Beyoğlu Sineması’nda kendi filminin gösterilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilk kez gerçekleştirilen etkinlikte yer almanın da kendisi için önem taşıdığını belirten Çakır, filmi beyaz perdede izlemenin bambaşka bir duygu yarattığını sözlerine ekledi.

Yüz Yüze kısa filmi, Uşak Uluslararası Kısa Film Festivali ve Uluslararası Büyük Taarruz Film Festivali gibi önemli film festivallerinde izleyiciyle buluşmuştu. Bu gösterimlere katılamadığını belirten Çakır, gösterimlere katılmanın ve akabinde izleyiciyle filme dair sohbet edebilmenin çok keyifli ve kıymetli olduğunu ifade etti.

Ekip arkadaşlarına, proje danışmanı Arş. Gör. Okan Kırbacı’ya, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’a ve bölüm Öğretim Görevlisi Kerem Yükseloğlu’na teşekkürlerini özellikle ifade eden Çakır, bundan sonraki süreçte hem Yüz Yüze’yle hem de yeni projelerle yeni gösterimlerde izleyiciyle buluşmak istediğini sözlerine ekledi.

Yüz Yüze film ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.