Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünün Düzenlediği “KISA VE…” Etkinlik Serisi Başlıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından Aralık ayı boyunca her salı düzenlenecek olan “KISA VE…” etkinlik serisi başlıyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen “Kısa Ve…” etkinlik serisi başlıyor. “Kısa Ve…” isimli etkinlik dizisinin amacı, öğrencilerin kısa filmin yapım süreçlerini, kısa filmlerdeki katmanlı duygu ve düşünce kurulumunu, kısa filmi finanse etmeyi, ülkemizdeki komedi geleneğinin kısa filmlere etkisini ve kısa film-akademik bilgi ilişkisinin çıktılarını kavramalarını sağlamaktır. Öğrencilerin, etkinlik aracılığıyla tanışacakları kısa film yönetmenlerinin networkleri sayesinde kısa film dünyasına giriş yapmalarına destek olmak hedeflenmiştir.

Aralık ayı boyunca her Salı düzenlenecek etkinlikte kısa filmleri ile başarılar elde etmiş yönetmenler ağırlanacaktır. Etkinlik “Kısa ve Düşünceli”, “Kısa ve Komik”, “Kısa ve Ucuz”, “Kısa ve Akademik” olmak üzere her hafta ayrı bir tema üzerinden ilerleyecektir.

İlki 7 Aralık 2021 tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte, “Kısa ve Düşünceli” başlığı altında, filmleriyle oldukça soyut konulara el atan ve çoğunlukla uzun metrajlı filmlerde görmeye alıştığımız katmanlı duygu ve durum kurulumlarını kısa filmlerinde inşa eden yönetmenler konuk edilecektir. Etkinliğin başlangıcında iki yönetmenin de birer kısa filmi izlenecek ve sohbete geçilecektir.

14 Aralık’ta düzenlenecek olan “Kısa ve Komik” isimli “Kısa Ve...”nin ikinci etkinliğinde ülkemizdeki komedi geleneğine kısa filmleriyle katkıda bulunan yönetmenler konuk edilecek, kısa filmle-komedi türü arasındaki ilişki hakkında söyleşi yapılacaktır.

21 Aralık’ta düzenlenecek olan “Kısa ve Ucuz” isimli “Kısa Ve...”nin üçüncü etkinliğinde son derece düşük bütçelerle başarılı filmler çekmiş yönetmenler konuk edilecek, yönetmenlerle kısa filmin finanse edilmesiyle ilgili söyleşi yapılacaktır.

28 Aralık’ta düzenlenecek olan “Kısa ve Akademik” isimli “Kısa Ve...”nin son etkinliğinde akademik bilgi birikimi edinirken kısa film yönetmenliği yapmaya devam eden yönetmenler konuk edilecek ve kısa film-akademik bilgi ilişkisi üzerine konuşulacaktır.

Etkinlik üniversite öğrencilerinin katılımına açıktır. Güzel Sanatlar Fakültesi E Blok TUSİ Konferans Salonu’nda gerçekleşecek etkinliklere tüm öğrenciler davetlidir. Etkinlik duyuruları için İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi sosyal medya hesaplarını ve Radyo Televizyon ve Sinema bölümü web sayfasında yer alan duyuruları takip edebilirsiniz.