Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü Yeni Dönemde Neler Bekliyor?

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, bölümün 2020-2021 eğitim öğretim yılı durum değerlendirmesini yaparak 2021-2022 eğitim öğretim yılında Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü neler beklediğinden söz etti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2020-2021 eğitim öğretim yılında pandemi sebebiyle teorik ve uygulamalı eğitimlerini uzaktan sürdürdü. Pek çok çevrimiçi etkinlik yaparak öğrencileri sektörden önemli isimlerle bir araya getirdi. Öğrenciler, pandemi sonrası uygun koşullar sağlandığında doğrudan sete çıkabilecek şekilde pek çok yaratıcı proje hazırladı. Normalleşme dönemleri ve pandemi kuralları göz önünde bulundurularak, çekim yapabilen öğrencilerin film, video ve fotoğrafları ile sergi oluşturuldu.

Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, bölümün 2020-2021 eğitim öğretim yılı durum değerlendirmesini yaparak, pandemi döneminde iletişimin ve sanatın ne kadar önemli olduğunun daha iyi kavrandığını belirtti:

"Radyo, televizyon, sinema ve internetle aktarılan görsel –işitsel sanatlar, geçtiğimiz bir buçuk yıllık pandemi sürecinde toplumların ve bireylerin yaşamlarında onları bir araya getiren evrensel duygu ve ihtiyaçların önemini kat kat artırdı. Teknolojinin, insanın yaratıcı zekasıyla birlikte kullanımı, yeni yaşama biçimlerinin tam merkezinde yer alan en önemli kitle iletişim araçları olarak radyo, televizyon, sinema ve internet yayıncılığının daha etkili olmasını sağlamaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü olarak, teknolojinin en son gelişmelerini yakından takip ediyor, her gün yenilikleri öğreniyor ve öğretiyoruz.  Yaratıcı sanat alanlarının hemen hemen tümünü kapsayan sinema sanatının gerek teorik ve gerekse uygulamalı tüm bilgi ve deneyimlerini, ortaya sanat yapıtları çıkararak somutlaştırıyoruz."

Radyo Televizyon ve Sinema bölümü, 2021-2022 eğitim öğretim yılında da değişime ve yeniliklere ayak uydurarak, teorik, uygulama, sosyal ve kültürel alanlardaki tüm faaliyetlerini güncelleyerek ve hem nicelik hem nitelik olarak iyileştirerek sürdürecektir.

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, bölümün olanakları ve yeni dönemde sürdüreceği misyonu ile ilgili olarak şu sözlere yer verdi:

"Birinci sınıfın ilk yarısından başlayarak sekiz dönem boyunca bir film yapımının tüm teknik bilgileri ile donanmış, yaratıcı senaryo yazımından çekimine, kurgusundan tamamlanmasına kadar en az sekiz kısa film yapmış olarak,  sektöre bilgili ve deneyimli, sinema ve televizyonun tüm meslek alanlarında iş yapabilecek sanatçılar yetiştiriyoruz.

Türkiye ve dünyanın en başarılı üniversitelerinin Radyo Televizyon ve Sinema bölümleriyle entegre olmuş ders programlarımız güncel gelişmelere paralel bir kaliteyi yükseltmeye devam etmektedir.

Bölümümüz kadrosunda yer alan tiyatro, sinema, televizyon, radyo ve iletişim alanlarında projeler yapmış deneyimli öğretim elemanları ile öğrencilerimizin proje çalışmaları aşama aşama gelişmektedir. Daha öğrenim süresi içinde ortaya çıkmaya başlayan projeleriyle sektörde isimlerinden söz ettiren öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

2021-2022 eğitim öğretim yılında da başarıları aramıza yeni katılacak değerli öğrencilerimizle birlikte sürdüreceğiz."