Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencisi Kayra Öcal NFT Kariyerini Anlattı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Kayra Öcal, NFT kariyerini ve aldığı eğitimle bu sürecin ilişkisini anlattı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Kayra Öcal, üniversitenin İletişim Koordinatörlüğü’ne bağlı çekim ve kurgu ekibinde yer almakta, aynı zamanda bireysel olarak NFT üzerine çalışmalar ve üretimler yapmaktadır. İşlerini sosyal medya hesaplarında paylaşarak kitlelere ulaşan Öcal, NFT kariyerine nasıl başladığını, ne tarz üretimler yaptığını ve aldığın Radyo Televizyon ve Sinema eğitiminin NFT kariyerine etkisini anlattı.

“NFT yolculuğumu şöyle tarif edebilirim. Ben fotoğrafçılık ve video editörlüğü yapıyorum. İmkanlar dahilinde nasıl bir ekipman alırsam alayım asla hayalimdeki ütopik şeyleri canlandıramayacaktım. Ben de bunları dijital ortamda yapmayı öğrenmek istedim ve 3D modelleme işine girdim. Üretim sürecinde kendi karamsar iç dünyam bana ilham oluyor. NFT hedefim hep bir önceki çalışmamdan daha iyisini üretmek. Ne kadar uzun sürerse sürsün bu hedefle ilerliyorum. Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde okumamın bu alana etkisi oldukça fazla oluyor. Filmler ve dizilerle daha fazla haşır neşir oluyorum ve bu hal, hayal gücümü gerçekten geliştiriyor.”

Bir buçuk senedir NFT ile ilgilenen ve çalışmalarını ortalama dört ile on saat arasında üreten Öcal, NFT’nin yeni bir sektör olmasının altını çizerek bu alanda kariyer yapmanın gelecek vaat ettiğini düşündüğünü belirtti.

“Geleceği kesinlikle çok büyük olacak. Birçok internet sitesinden, sosyal medya mecralarından daha önde gözükeceğini düşünüyorum. Film sektörünün bu alana dahil olabileceğini ve bu durumun sektörü daha da büyütebileceğine inanıyorum.”

Öcal, son olarak NFT alanında üretimler yapmaya yeni başlayacak kişiler için tavsiyelerde bulundu.

“NFT işine yeni başlayacak arkadaşlar için ise profesyonel olan her tasarımcıyı incelemelerini,  takip etmelerini, bilgiye aç olmalarını ve ‘Ben yaptım, başardım’ dememelerini, sürekli gelişimi hedeflemelerini tavsiye ederim.”

Kayra Öcal’ın üretimlerini kişisel sosyal medya hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Paylaştığı bilgiler için öğrencimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.