Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencilerinden Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Birincilik!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri ''TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'’nda birincilik ödülünü kazandılar.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri Melek Çetinkaya, Tuğçe Çeşmeci ve Sema Arslan, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda, Podcast kategorisinde, “Kadının Portresi” adlı podcast programları ile birincilik ödülünü kazandılar.

TRT’nin, üniversite öğrencilerini iletişim alanında yaratıcı ve yenilikçi çalışmalar üretmeye teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlediği Geleceğin İletişimcileri Yarışması, 2021 yılında; Radyo Yayıncılığı, Televizyon Yayıncılığı, Haber Yayıncılığı, Dijital Yayıncılık ve Güzel Türkçe olmak üzere beş ana kategoride düzenlendi. Dijital Yayıncılık kategorisinde, Podcast Yayıncılığı alanında proje üreten Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Melek Çetinkaya, Tuğçe Çeşmeci ve Sema Arslan, “Kadının Portresi” adını verdikleri yayınlarında, her bölüm, alanında öncü bir kadını merkeze almışlardır. Dünya üzerinde iz bırakmış güçlü ve başarılı kadınların mücadelelerini anlatmayı amaçlayarak ilham verici hikayeleri çoğaltmayı ve görünür kılmayı hedeflemişlerdir.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu ve Arş. Gör. Eda Çekemci danışmanlığında hazırladıkları projelerinde; Aretha Franklin, Yeşim Ustaoğlu, Eda Erdem Dündar ve Özlem Türeci gibi öncü ve ilham veren kadınların hikayelerini anlatmışlardır.

Ödüller, TRT 2’de canlı yayınlanan törenle sahiplerine verilmiş; ekip adına ödülü Tuğçe Çeşmeci almıştır. Özverili bir çalışma sürecinin ardından birincilik ödülünü almaya hak kazanan Tuğçe Çeşmeci, Melek Çetinkaya ve Sema Arslan duygu ve düşüncelerini ifade etmişlerdir:

“Bizim için çok fazla konsantrasyon gerektiren bir çalışmaydı, hem aramızdaki samimiyeti yansıtmayı hem de konseptin dışına çıkmadan projemizi sürdürmeye çalıştık. Finalist olmanın sevincini üzerimizden atamamışken ilk üçe kaldığımızı, heyecanlı bir bekleyişin ardından da birinci olduğumuzu öğrendik. Amacımız hayat hikayeleri ile ilham veren kadınları anlatmaktı. Başta süreç boyunca bizden desteklerini esirgemeyen Eda Çekemci ve Kerem Yükseloğlu hocalarımız olmak üzere tüm GSF ailesine teşekkür ederiz.”

121 üniversite ve 1360 katılımcı arasından, Dijital Yayıncılık – Podcast kategorisinde birincilik kazanan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.