Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileri Üniversitenin Tanıtım ve Çekim Ekibinde Görev Alıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, üniversitenin tanıtımında, uygulamalı derslerin çekimlerinde görev alıyorlar. Bu sayede öğrenciler, derslerde öğrendikleri teknikleri sahada uygulama olanağı elde etmiş oluyorlar.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, üniversitenin öğrencilerden oluşan tanıtım ekibinde yer alıyorlar. Bölüm tanıtımları, asenkron dersler ve üniversite YouTube içeriklerinin çekimlerinde ve kurgularında görev alan öğrencilere, sunulan bu olanağın onlara ne gibi katkıları olduğunu sorduk:

Atakan Berkay Güler (Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü – 4. Sınıf Öğrencisi):

"Üniversitenin tanıtım ve çekim ekibinde görev almak, derslerde öğrendiğimiz uygulama ve teknikleri burada, çekimlerde deneyimleme olanağı yarattı. Böyle bir olanağın üniversite içinde sunuluyor olması, kendi arkadaşlarımızla bir arada öğrendiklerimizi uygulamak çok önemli bir olanak."

Anıl Cömert (Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü – 4. Sınıf Öğrencisi):

"Biz 10-12 kişilik bir grup olarak tanıtım ve çekim ekibinde yer alıyoruz. Bir program dahilinde üniversite, fakülte ve bölüm tanıtım videolarında, hocalarımızın ders çekimlerinde, sosyal medya hesaplarının video içeriklerinde görev alıyoruz. Kendi içimizde de bölünerek, çekim ve kurguda ayrı ayrı küçük gruplar halinde var olan takvime uyarak çalışmaları yürütüyoruz."

Ece Öztatlı (Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü – 3. Sınıf Öğrencisi):

"Ekipte yer almak ve bir arada çekimler gerçekleştirmek çok keyifli. Bu olanak sayesinde ben hem öğrendiklerimi pekiştirdim hem de yeni bilgiler öğrendim. Öğrenirken çalışmak ve aynı zamanda çalışırken öğrenmek olanağına sahip olduğum için mutluyum."

Berk Sönmez (Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü – 3. Sınıf Öğrencisi):

"Tanıtım ve çekim ekibinde yer almak öğrendiğimiz uygulamaları pekiştirmek açısından bizim için iyi bir deneyim oldu. Pandemi döneminde uygulamalı derslerimize devam edemediğimiz için bir şekilde çekim alanlarından, ekipmanlardan uzak kalmak durumundaydık fakat bu sayede bizler uygulamalara devam edebiliyor olduk. Bu anlamda güzel bir katkısı oldu."

Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinden tanıtım ve çekim ekibinde görev alan Atakan Berkay Güler, Anıl Cömert, Berk Sönmez, Ece Öztatlı, Beyzanur Özer, Tayfun Kurusıkı ve Hakan Nezir’e özverili çalışmaları için teşekkür ederiz.