Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileri Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Finalde!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinden Melek Çetinkaya, Tuğçe Çeşmeci ve Sema Arslan “Kadının Portresi” adlı podcast yayını ile; Cem Berkan Karadede ve Beyzanur Özer “Sana Yalan Borcum mu Var?” adlı dijital video içerik formatı ile finale yükseldi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri, özgün projeleri ile TRT tarafından düzenlenen Geleceğin İletişimcileri yarışmasında finale yükseldiler.

Öğrencilerin farklı kategorilerde geliştirdikleri, danışmanlıklarını bölüm akademisyenlerinden Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu ve Arş. Gör. Eda Çekemci’nin üstlendiği projeler, özenli bir çalışma sürecinin sonucunda ortaya çıktı. Başvuru sonrasında Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden iki proje, final etabında yarışmaya hak kazandı:

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden Melek Çetinkaya, Tuğçe Çeşmeci ve Sema Arslan, podcast yayını olarak geliştirdikleri “Kadının Portresi” adlı projeleri ile finale yükseldiler.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden Cem Berkan Karadede ve Beyzanur Özer, dijital video içerik formatında geliştirdikleri “Sana Yalan Borcum mu Var?” adlı projeleri ile ön elemeyi geçerek final etabında yarışmaya hak kazandılar.

“Kadının Portresi” proje yürütücüleri Melek Çetinkaya, Tuğçe Çeşmeci ve Sema Arslan, proje geliştirme, üretim ve yarışma sürecine dair düşüncelerini paylaştılar:

"Ekip olarak böyle bir projeyi öğrendiğimizde düşündüğümüz ilk şey kadınlar veya hayvan haklarıyla ilgili bir proje yapmak istediğimizdi. Bu projede de dünya üzerinde iz bırakmış güçlü ve başarılı kadınların mücadelelerini anlatmayı, dinleyicilere onları tanıtmayı amaçladık. Ayrıca yaşamlarıyla bize olduğu gibi başkalarına da ilham kaynağı olmalarını istedik. Projemizin her aşamasında yanımızda olup bize destek olan ilk dinleyicilerimiz Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu ve Arş. Gör. Eda Çekemci hocalarımıza çok teşekkür ederiz."

“Sana Yalan Borcum mu Var?” proje yürütücüleri Cem Berkan Karadede ve Beyzanur Özer, proje geliştirme, üretim ve yarışma sürecine dair düşüncelerini paylaştılar:

"Yarışmaya katılma kararı aldıktan sonra çeşitli konseptler üzerinde durduk ve nihayetinde "Sana Yalan Borcum Mu Var?" isimli projede karar kılıp çalışmalara başladık. Proje, şehir efsanelerine konu olan veya dilden dile aktarılırken çeşitli versiyonları oluşan ve bu nedenlerle insanların çoğunun yanlışını bildiği olayların doğrusunu izleyenlere aktarma hedefi taşımaktadır. Başvurumuzun ardından sonuçları beklerken ön elemeyi geçtiğimiz haberini aldık ve çok sevindik. Bizim için heyecanlı ve güzel bir süreç oldu. Bundan sonrasında ise okulumuza ödülle dönmek istiyoruz."

Öğrencilerimizin özverileri çalışmaları sonucu elde ettikleri bu başarıyı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.