Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencileri 9. Medya Ödülleri’nde Öğrenci Başarı Ödülü Aldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, dönem içerisinde yaptıkları başarılı projelerle İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde dokuzuncusu düzenlenen Medya Ödülleri’nde Öğrenci Başarı Ödülü’ne layık görüldüler.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, yönetmenliğini Mustafa Çağatay Türkmen’in gerçekleştirdiği bir dakikalık kısa korku filmleri Dış Kapı ile Türk Amerikan Derneği’nin (TAA) düzenlediği Kısa Korku Filmi Yarışması'nda aldıkları birincilik ödülü ile kazandıkları başarının ardından üniversite tarafından da ödüllendirildiler. Senaryosunu, filmin yönetmenliğini de üstlenen Mustafa Çağatay Türkmen’in yazdığı Dış Kapı filminde, Hamide Yüksel ve Anıl Yüksel rol aldı. Görüntü yönetimi ve kurguyu Muhammet Emir Akarslan ve Onur Karakuş, sanat yönetimini Beyzanur Yüksel’in üstlendiği film setinde, Mert Hakan ışık şefi, Şevval Çelen makyöz, Ahmet Serkan Aldüz set amiri olarak yer aldı.

Ödül töreninde ödül alan bir diğer proje ise Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri Melek Çetinkaya, Tuğçe Çeşmeci ve Sema Arslan’a aitti. TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda, Podcast kategorisinde, “Kadının Portresi” adlı podcast programları ile birincilik ödülünü kazanan öğrenciler üniversite tarafından ayrıca ödüllendirildiler.

Dijital Yayıncılık kategorisinde, Podcast Yayıncılığı alanında proje üreten Melek Çetinkaya, Tuğçe Çeşmeci ve Sema Arslan, “Kadının Portresi” adını verdikleri yayınlarında, her bölüm, alanında öncü bir kadını merkeze almışlardır. Dünya üzerinde iz bırakmış güçlü ve başarılı kadınların mücadelelerini anlatmayı amaçlayarak ilham verici hikayeleri çoğaltmayı ve görünür kılmayı hedeflemişlerdir.

Pek çok film arasından seçilerek bir dakika gibi kısa bir sürede aktardıkları hikayeyle birincilik kazanan film ekibinde yer alan tüm öğrencilerimizi ve 121 üniversite, 1360 katılımcı arasından, Dijital Yayıncılık – Podcast kategorisinde birincilik kazanan öğrencilerimizi 9. Medya Ödülleri kapsamında elde ettikleri Öğrenci Başarı Ödülü’nden dolayı tekrar tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.