Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 22-23 Güz Dönemini Nasıl Geçirdi?

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz dönemini bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan ve bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik değerlendirdi. Doğan ve Saltik, bölümün bahar dönemi beklenti ve hedeflerini de paylaştı.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2022-2023 eğitim öğretim yılına, iki yıl süren pandemi döneminin ardından tamamen yüz yüze eğitime geçiş yaparak başladı. Derslerin öğrencilerle beraber kampüs ortamında gerçekleşebilmesi, özellikle uygulamalı derslerin stüdyo, laboratuvar gibi uygun ortamlarda işlenebilmesi eğitimin kalitesini arttırdı.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz döneminde; çekilen filmler, açılan dersler, düzenlenen ve katkı sağlanan organizasyonlarla verimli bir dönem geçirdi. Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, güz dönemini oldukça iyi bir performansla geçirdiklerini ve bölüm olarak her yeni dönem için bir önceki döneme kıyasla daha nitelikli bir performans sergileme hedefinde olduklarını ifade etti.

Bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, güz döneminde hem bölüm akademisyenlerinin hem de öğrencilerin pek çok başarıya imza attığını vurguladı. Öğrenciler için düzenli aralıklarla uygulamalı atölye etkinlikleri ve cep sinemasında sinema günleri düzenlediklerini belirten Saltik, bölüm olarak iki adet sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdiklerini ve her bir etkinliği, projeyi mutlu sonla tamamladıklarını ifade etti.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde güz dönemi başlangıcında alınan kararla öğrencilerin ders kapsamında hazırlamış oldukları kısa film projelerinin festivallere gönderim süreçlerine destek olacak bir ekip oluşturuldu. Bu ekip ve öğrencilerin ilgisi sayesinde pek çok proje festivallerde seçki ve ödüller kazandı.

Bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, bölüm olarak bahar döneminde de öğrencilerin sektöre vasıflı birer insan olarak yetişmeleri için mümkün olduğunca somut adımlar atmanın gayretini göstereceklerini ifade etti.

Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin pandemi döneminde olduğu gibi uzaktan eğitim şeklinde sürdürülecek olmasının yıldırıcı değil aksine kamçılayıcı bir etkide bulunması gerektiğini belirtti. Radyo Televizyon ve Sinema alanını, fiziksel krizlerin zihinsel avantajlara dönüştürülmesi konusunda oldukça verimli bir alan olarak niteleyen Doğan, gerekeni yaparak bilgisayarların başında anlam ve estetik üretmeye devam edileceğini ve bahar döneminin güz döneminden daha verimli ve daha etkili geçmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.