Gastronominin kültürel kodları
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
Küratörlüğünü Grafik Tasarımı Bölümü Prof. Dr. Erol Yıldır’ın gerçekleştirdiği sergiye ilgi oldukça yüksekti. Yıldır, açılış konuşmasında; Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun sanat pratiklerinden, akademik ve sanatçı kimliğinin eserlerine yansımalarından bahsetti. Yıldır’ın yaptığı konuşmanın ardından Çavuşoğlu’na, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Ilıcak Alydınalp tarafından plaket takdim edildi.
Şu ana kadar yurtiçinde ve yurtdışında 74 kişisel sergi açan ve 100’ün üzerinde karma sergiye ve yarışmalara katılan Çavuşoğlu, toplam on ödül aldı. En son 2008 yılında İzmir’de düzenlenen I. Ulusal Sulu Boya Resim Yarışması’ndan Devlet Resim Heykel Müzesi özel ödülünü aldı. Ayrıca kendi projeleri ile Kocaeli Üniversitesinin yeni Umuttepe Yerleşkesi'nde, yaklaşık 1000 (bin) metrekare mozaik çalışmaları ve 100 metrekare fresk çalışmaları gerçekleştirdi. Yağlı boyanın yanı sıra, baskı teknikleri ve sulu boya çalışmaları da yapmaktadır.
Şu ana kadar yurt içinde ve yurt dışında sayısız resim sempozyumuna, sanat fuarlarına ve müzayedelere katılan ve 850’nin üzerinde eseri Türkiye ve dünya müzelerinde ve özel koleksiyonlarda yer alan Çavuşoğlu aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de sanatsal pratiklerine devam etmektedir.
Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun Sanat Görüşü
Çavuşoğlu soyut ekspresyonist bir sanatçı olarak, yapıtlarında soyut ekspresyonizmin ilk döneminde figüratif öğeler içeren eserler üretmiş olan sanatçıları örnek alarak kendine özgü resimler üretmektedir. Farklı mekanlar, farklı zamanlar gibi temaları geçmiş ve günümüz ilişkisi bağlamında eşzamanlı olarak işlemektedir.
Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı