“Orman Lezzetleri ile Açık Ateşte Pişirme Teknikleri” etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen etkinliğin üçüncüsü düzenlendi!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen etkinliğin üçüncüsü düzenlendi!
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Çağkan Güner’in “Pişirme Teknikleri” dersinde “Orman Lezzetleri” sayfasının kurucuları Çağatay Mutlu ve Murat Akay’ın katılımıyla “Açık Ateşte Pişirme Teknikleri III” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, 7 Kasım tarihinde, C Blok mutfağı ve bahçesinde öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Saat 10:00’da başlayan etkinlik 17:00’ye kadar devam etti.
Ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerimiz etkinlik öncesinde yoğun bir çalışmayla ön hazırlık yaptılar. Katılımcılarla birlikte hazırlanan tandır etleri soru cevap eşliğinde tencerelerine yerleştirildi ve öğrencilere ön hazırlık hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Yapılan hazırlıkların ardından uygulama aşamasına geçilen etkinlikte öğrenciler, özel bir teknikle yapılan kuzu tandır, brioche ekmeği, közlenmiş patlıcan ezmesi gibi ürünlerin yapımını baştan sona tüm aşamaları ile deneyimlediler. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, açık ateşte pişirme uygulamasının yanında bir de söyleşi gerçekleştirildi. Katılımcılar söyleşide kamp hikâyelerini, kamusal alanda uyulması gereken kurallar, doğada ateş yakma teknikleri, odun tipleri, doğanın kuralları, doğaya saygı, mantar tipleri, pişirme teknikleri ve kullanılan araç-gereçler hakkında bilgileri öğrencilere aktardılar. Çağatay Mutlu ve Murat Akay değerli tecrübelerini 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizle paylaşarak keyifli bir etkinliğe imza attılar. Etkinlik alanına doğada mutfak haline gelen özel donanımlı araçları ile gelen katılımcılar, araçlarını da kısaca öğrencilere tanıttılar. Etkinliğin her aşamasında öğrencilerimiz hem mutfakta hem söyleşi alanında hem de bahçe kısmında yoğun bir gün geçirdiler ve gelecekteki mesleklerini de ilgilendiren önemli bilgilerin sahibi oldular.
Etkinlik bitişinde yapılan ürünlerin tatlarına bakan öğrencilerimiz, katılımcılar ile soru-cevap yaparak ilerideki çalışma yaşamları için notlar tutup değerli bilgiler edindiler. Son olarak ise katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çekilmesi ile birlikte etkinlik sonlandırıldı.
Değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Çağatay Mutlu ve Murat Akay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...