Prof. Dr. Erol Yıldır’ın ‘‘Kızıllıkta Dört At’’ Adlı Eseri Müze Koleksiyonuna Eklendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Prof. Dr. Erol Yıldır’ın ‘‘Kızıllıkta Dört At’’ adlı eseri Gazi Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi’ne kabul edildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Prof. Dr. Erol Yıldır’ın ‘‘Kızıllıkta Dört At’’ adlı eseri Gazi Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesine kabul edildi.

Ankaranın ilk sanat ve üniversite müzesi olan Gazi Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi 24 Kasım 2021 yılında yeniden düzenlenerek  ziyarete açıldı. Müze koleksiyonuna Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Yıldır'ın ‘‘Kızıllıkta Dört At’’ adlı eseri kabul edildi.

Gazi Üniversitesi Resim Heykel Müzesi 1979 yılında ‘İsmail Hakkı Tonguç Müzesi’ adıyla Gazi Üniversitesi Rektörlük Binasında 750 m² alanda kurulmuştur. Ankara'nın ilk sanat müzesidir. İlk yıllarında envanterinde birkaç eser bulunan müze 1990 yılında Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yüksel Bingöl tarafından yeniden yapılandırılmış ve Gazi Üniversitesi Resim Heykel Müzesi adını almıştır. Geçmişi 1930'lu yıllara dayanan müzenin temelini Gazi Eğitim Enstitüsü’nde bulunan değerli eşya, belge ve resimler oluşturur. Müzenin envanterinde 281 adet eser bulunmaktadır. Müze resim, baskı resim ve heykel-seramik olmak üzere üç ana koleksiyondan oluşmaktadır.

Başkentin ilk, Türkiye'nin ikinci üniversite ve sanat müzesi olan Gazi Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi'nin yeniden yapılandırılması sonrası müzede düzenlenen sergi açılışıyla sanat eserleri izleyiciyle buluştu.

Müze hakkında çeşitli bilgiler veren Rektör Yıldız, öğrencilerin ve vatandaşların müzeyi mesai saatleri içerisinde ziyaret edebileceklerini belirtti. Yıldız, müzeye 'yaşayan müze' adını verdiklerini ekleyerek şunları söyledi:

‘‘Gazi Üniversitesi'nin bu yıl kuruluşunun 95. yıldönümü. Bu kapsamda biz birçok faaliyetler yapıyoruz. Bu faaliyetler içerisinde de Gazi Üniversitemizin daha önceden bulunan Resim ve Heykel Müzesi'ni genişletme kararı aldık. Bu kararı alırken de Gazi Üniversitesi mezunu sanatçılarımıza müzemize eserlerinizle katkıda bulunmak ister misiniz diye çağrıda bulunduk. Müzemize eser hediye etme çağrımıza cevap veren bütün sanatçılarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyoruz.’’

Bu prestijli koleksiyonda değerli bir eseriyle yer alan hocamız Prof. Dr. Erol Yıldır’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kaynak: https://www.haberler.com/turkiye-nin-ikinci-universite-ve-sanat-muzesi-gazi-14555400-haberi/