Özel Eresin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün Misafiri Oldu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Özel Eresin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine bölümü tanıttı.
Üniversiteye giriş sınavlarına çok az bir zaman kalmışken bu yıl tercih yapacak lise öğrencileri de üniversitemizi ziyaret ederek ilgi duydukları bölümler hakkında yerinde ve detaylı bilgi almaya devam ediyor. Özel Eresin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 1 Nisan Cuma günü, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü ziyaret etti. Öğrenciler Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarıyla uygulama mutfağında gerçekleştirdikleri buluşmada Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrenim süreci, ders planı, staj ve kariyer imkanları, çift ana dal, yan dal ve erasmus programlarıyla ilgili detaylı bilgi aldı. Diğer taraftan öğrencilere Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama mutfakları gezdirilerek uygulama dersleri ve işleyişi ile ilgili detaylı bilgi verildi.

Öğrenciler öncelikli olarak üniversite hakkında detaylı bilgi edinip akabinde üniversite bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümlerini ziyaret ettiler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm gezisinde öğrencilere bölümün öğretim elemanları eşlik etti. Bölümün öğretim elemanları, kariyer planlamalarında gastronomi alanına yer veren öğrencilere nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi ve önemli bir hatırlatmada bulunuldu:

“Gastronomi öğrenimi uzmanlar tarafından yerinde verilmesi gereken bir öğrenim sürecidir. Dolayısıyla aday öğrenciler tercih yaparken mutlaka öğrenim görecekleri üniversitenin uygulama mutfaklarını, öğrencilere sundukları imkânları ve öğretim elemanı kadrosunu çok iyi araştırarak karar vermeliler.”

Merak edilen soruların yanıtlanmasının ardından gezi sona erdi.

Özel Eresin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim hayatlarında başarılar ve güzel bir gelecek dileriz.