Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Öğrencimiz Eyüp Yağşi ile staj deneyimini konuştuk!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Eyüp Yağşi ile yeni tamamlamış olduğu şantiye stajının detaylarını konuştuk!
  • Merhabalar Eyüp, öncelikle bize kendinden bahsedebilir misin? İç Mimarlık Bölümü’nü tercih etme sebeplerin nelerdi ve eğitimine devam ettiğin bu süreçte görüşlerinde bir değişim oldu mu?

Merhaba ben Eyüp Yağşi, İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisiyim. İç Mimarlık Bölümü’nü tercih etmemdeki en büyük etken, çocukluktan itibaren mekânlarla ilgileniyor olmam. Küçüklüğümden beri çevremdeki alanların düzenini nasıl değiştirip, keyifli bir alan yaratabilirim merak etmiştim. Tabii eğitimim süresinde bu sorularımın cevabını da almaya başladım. İç mimarlıkta sadece estetik değil, aynı zamanda çevresel ve sosyal faktörleri de göz önünde bulundurarak tasarım yapmanın önemini öğrendim. Bu süreç, iç mimarlığın sadece bir tasarım değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesi olduğunu anlamama yardımcı oldu.

• Şu anda şantiye stajını tamamladın. Bize biraz bu süreçten biraz bahsedebilir misin? Öncelikle nasıl geçti? Neler Öğrendin?

İlk stajımı Tekno-park konseptli bir şantiyede geçirdim. Gerçekten öğretici ve eğlenceli bir deneyim oldu benim için. Şantiye ortamında olmak, bana projelerin kağıttan gerçeğe dönüşüm sürecini gözlemleme fırsatı sundu. Ayrıca, şantiyede çalışmanın getirdiği pratik zorlukları deneyimleyip, ekip çalışmasının ve iletişimin ne kadar önemli olduğunu öğrendim.

• Bu süreç içerisindeki deneyimlerinde İç Mimarlık Bölümü’nde aldığın derslerin nasıl bir etkisi oldu?

İç Mimarlık Bölümü'nde aldığım dersler şantiye stajım üzerinde oldukça etkili oldu. Gerek proje dersleri kapsamında tamamladığımız plan okumaları, gerek malzemeler hakkında öğrendiğimiz bilgiler bu süreçte yardımcı oldu. Teorik bilgileri pratik ile birleştirme fırsatı buldum.

• Son olarak, henüz staj yapmamış İç Mimarlık Bölümü öğrencilerine tavsiyelerin neler? Nelere dikkat etmelerini önerirsin?

Staj başvurularını mümkün olduğunca erken yapmanız önemli. İyi bir staj yeri bulmak için erken hareket etmek, size daha fazla seçenek sunar. Staj sürecinde öğrenmeye ve katkıda bulunmaya açık olun. Sorular sormaktan çekinmeyin ve son olarak staj sırasında yaptığınız işlerin fotoğraflarını ve projelerle ilgili notlarınızı kaydedin. Bu size staj defterinizi doldurmakta çok yardımcı olacaktır.

Sevgili öğrencimize teşekkür ediyor okul ve meslek hayatında başarılarının devamını diliyoruz!