Öğrencilere Sorduk: 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Nasıl Geçti?

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü sınıf temsilcileri ile toplantı düzenlendi. Toplantıda 2022-2023 eğitim öğretim yılına dair görüşler alındı.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik ve bölüm Araştırma Görevlileri Eda Çekemci ve Okan Kırbacı’nın katılımıyla bölüm sınıf temsilcilerine yönelik bir toplantı düzenlendi. Toplantıya birinci sınıf temsilcisi Ahmet Tevhid Kuzu, ikinci sınıf temsilcisi İrem Kaya, üçüncü sınıf temsilcisi Buse Namlı, dördüncü sınıf temsilcisi Tuğçe Çeşmeci ve bölüm temsilcisi Hilal Tatar katılım gösterdi.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Nasıl Geçti?

Temsilcilere sırayla genel olarak eğitim yılının nasıl geçtiğini soran Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, hem bireysel olarak hem de temsilcisi oldukları sınıftan gelen geri dönüşleri göz önünde bulundurarak yanıtlamalarını istedi. Dördüncü sınıf temsilcisi Tuğçe Çeşmeci, eğitim öğretim süreleri boyunca hem pandemi hem de deprem nedeniyle online eğitim aldıklarını ve bunun elbette negatif etkilerinin olduğunu söyleyerek söze başladı. Mezuniyet projeleri konusunda hem sürecin işleyişinden hem de ekipman imkanlarından mutlu olduklarını belirten Çeşmeci, bölümün etkinlik düzenleme işleyişine yönelik memnuniyetini dile getirdi. İkinci sınıf temsilcisi İrem Kaya, düzenlenen etkinliklere katılımların daha fazla olması için bir şeyler yapmak gerekliliğini öne sürdü. Bunun üzerine neler yapılabileceğini düşünen öğretim üyeleri, öğrencilerle daha çok vakit geçirebilecekleri aktiviteler yapmayı önerdi. Böylece yalnızca belirli bir kesimle değil tüm öğrencilerle iletişim kurabilecek olan öğretim üyeleri, herkese hitap edecek etkinlikler düzenleme yolunda karar aldı. Sınıftaki ayrışmaların da önüne bu şekilde geçilebileceğini belirten birinci sınıf temsilcisi Ahmet Tevhid Kuzu, ekipmanlar konusunda bilgilendirmeye ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi. Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, her yıl düzenlenen ekipman oryantasyonunun hem yeni birinci sınıflara hem de ikinci sınıflara yönelik düzenlenmesi talebini Arş. Gör. Okan Kırbacı’ya iletti.

Yeni Dönem İçin Hazırlıklar Başladı

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, herkesin görüşlerini dinledikten sonra, bölümün yeni dönem planlarından söz etti. Film Tasarımı Kulübü’nün kurulacağından, kulüp bünyesinde film izleme günleri ve etkinlikler düzenleneceğinden bahseden Doğan, küçük bir bölüm içi festivalin düzenleneceği bilgisini de öğrencilere aktardı. Eğitim ve atölye sayılarının arttırılacağını sözlerine ekleyen Doğan, bölüme ait bir Instagram sayfasının çok yakında aktifleştirileceğini söyledi. Uşak Uluslararası Kısa Film Festivali ve Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu’nun Ekim ve Aralık aylarında gerçekleşeceğini belirten Doğan, bu organizasyonların ekibinde öğrencilerin yer alacağını da sözlerini ekledi.

Toplantıya katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz.