Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Öğr. Gör. Selcen Nurcan Keskin Urmak’tan yeni makale!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Selcen Nurcan Keskin Urmak ‘ın “Lodgings and Settlements as 'Happiness Factories' in Turkish Architecture in the Republican Era” başlıklı makalesi Gazi Üniversitesi, Journal of Science Dergisi’nde (Syf: 361-375) yayınlandı.
Öğr. Gör. Selcen Nurcan Keskin Urmak, çalışmasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Atatürk'ün modernleşme vizyonu, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte mimariye yansıyarak lojman tipolojisinin gelişimine katkı sağlamıştır. İlk olarak geç Osmanlı döneminde saray personeli için inşa edilen lojmanlar, Cumhuriyet döneminde sağlık, eğitim ve rekreasyon gibi sosyal olanaklar sunan yerleşim birimlerine dönüştürülmüştür. Yapılan araştırma, Erken Cumhuriyet Türkiye Dönemi'nde inşa edilen Alpullu Şeker Fabrikası ve Nazilli Basma Fabrikası lojmanlarını inceleyerek bu yerleşimlerin sürdürülebilir sosyal yaşam olanakları sunduğunu ortaya koymaktadır. Çalışan memnuniyetini artıran bu lojmanlar, Cumhuriyet'in ulus-devlet anlayışının inşasında önemli bir rol üstlenmiştir."

Öğr. Gör. Selcen Nurcan Keskin Urmak hocamızı tebrik eder, araştırmaları ile literatüre olan katkısı için teşekkür ederiz.