Öğr. Gör. Minel Kurtuluş Vizyon Programına Konuk Oldu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Öğr. Gör. Minel Kurtuluş 17 Şubat 2022’de Business Channel Tv’de yayınlanan Sertan Kırço ile Vizyon Programı'na konuk oldu.
Business Channel Türk, 2012 yılında Sertan Kırço tarafından “Türkiye'nin tek iş kanalı!” sloganıyla bir internet televizyonu olarak kuruldu. Kanalın aynı zamanda Genel Müdürlüğünü yapan Sertan Kırço’nun hazırlayıp sunduğu Vizyon Programı’nda ise her bölümde çeşitli sektörlerden uzmanlar konuk olarak gündeme dair merak edilen soruları yanıtlamaktadır.

Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’un konuk olduğu programda, Sertan Kırço ile mimarlık sektörü ve mimarlık eğitimi üzerine bir röportaj gerçekleştirildi. Sertan Kırço, son dönemlerde yapılan tasarımlar, mimarlık mesleğinin zorlukları, akademisyenlik süreci hakkındaki “Mimarlık Mesleğinin zorlu yönleri nelerdir?”, “Mimaride esinlenmek kaçınılmaz mıdır?” gibi soruları Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’a iletti. Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, “Mimaride esinlenmek kaçınılmaz mıdır?” sorusuna “Esinlenmek, üzerine kendi fikirlerinin de katıldığı noktada doğal ve normaldir.” şeklinde yanıt verdi.

Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’un katıldığı program ile ilgili görüşleri şu şekildedir:

“Geçtiğimiz ay Business Channel TV kanalında gerçekleştirmiş olduğumuz röportajımızda son dönemlerde yapılan tasarımlardan, mimarlık mesleğinin zorluklarından, akademisyenlik sürecimden, bolca Z kuşağından, mimarlık alanında akademisyen olmaktan ve başarılı bir nesil yetiştirmekten bahsettik. Her akademik faaliyetimde belirtmiş olduğum gibi, geleceğimizin ve gelecekteki mimarlığın mirasçıları olan genç nesle inancımın yüksek olduğunun altını bir kez daha çizmek isterim. Aydınlık, farkındalığı yüksek ve çalışkan bir genç neslin gelmekte olduğunu gözlemliyor ve bu neslin eğitimcisi olmaktan gurur duyuyorum. Gelecekte çok daha güzel bir dünya tasarlayacaklarına inanıyorum.
Başta kendi öğrencilerim olmak üzere, tüm mimarlık öğrencilerine ve mimarlığa gönül verenlere sevgi ve teşekkürlerimi sunarım.”

Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’u tebrik eder, görüşleri için teşekkür ederiz.