Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun Yönetmenliğini R. Hakan Arslan ile Birlikte Gerçekleştirdiği Kısa Filmi Tek Yön Kültür Bakanlığı’ndan Destek Aldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun, yönetmenliğini R. Hakan Arslan ile beraber gerçekleştirdikleri kısa filmi Tek Yön, Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu tarafından desteklenmeye hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun, yönetmenliğini R. Hakan Arslan ile beraber gerçekleştirdikleri kısa filmi Tek Yön, 2021-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararıyla, desteklenen kısa film yapım projeleri arasında yer aldı.

Filmin yapımcısı İpek Erden, projeyi okuduğunda çok etkilendiğini belirterek desteğin projenin hayata geçmesi için önemine değindi:

“Hem Kerem hem de Hakan’ın özenle yazdığı bu senaryoyu ilk okuduğumda çok etkilenmiştim. Projemize bakanlıktan gelen bu destek bizim için çok sevindirici oldu.  Böylelikle filmimizi en güzel şekilde hayata geçireceğimize inanıyorum.”

Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğretim görevlisi, yönetmen ve senarist Kerem Yükseloğlu, yoğun bir emek göstererek üzerinde çalıştıkları projenin desteklenmesinden mutluluk duyduğunu belirtti:

“Haberi aldığımızda çok mutlu olduk. Uzun süredir yoğun emekler vererek hazırlandığımız bir projeydi. R. Hakan Arslan’la birlikte başladığımız yolculukta sevgili yapımcımız İpek Erden’le yolumuzun kesişmesi sonucu adımlarımız daha da büyüdü, hızlandı. İnandığımız bir fikri büyütüp somutlaştırırken yaşadığımız uzun ve zorlu süreçte böyle güzel gelişmelerin olması hepimizi motive etmekte. Başından sonuna dek inanç ve emekle yürüttüğümüz süreci en kısa sürede tamamlamak ve filmimizi hep birlikte seyretmek istiyoruz.”

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Kerem Yükseloğlu ile beraber üstlenen R. Hakan Arslan da projeye dair aldıkları güzel haberlerle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti:

“Senaryoyu bitirdikten sonraki bekleme sürecinde çok güzel haberler geldi. Bakanlık desteği de onlardan biri oldu. Bu projeye Kerem Yükseloğlu’yla birlikte başladık. Sonra İpek Erden’in de aramıza katılmasıyla bir ekip olduk ve güzel haberlerle yolumuza devam ediyoruz.”