Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun Video Çalışması Çevrimiçi Sergide Yer Aldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun “Evet Bu Benim: Dün Gece Aklıma Bir Şeyler Geldi ve Uykum Kaçtı” başlıklı video çalışması, belirsizlik temalı çevrimiçi grup sergisinde yer aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun “Evet Bu Benim: Dün Gece Aklıma Bir Şeyler Geldi ve Uykum Kaçtı” başlıklı video çalışması, çevrimiçi sergileme platformu Artimu’da sergileniyor.

Belirsizlik temasıyla yola çıkan grup sergisi, yirmi sekiz sanatçının eserlerine yer veriyor. 16.09.2021 tarihine kadar çevrimiçi sergi alanı Artimu’da ziyaret edilebilecek ve izlenebilecek eserler; sulu boya resim, video art, fotoğraf, animasyon, tipografi, kodlama, gravür, animasyon, kolaj gibi farklı tekniklerde çalışmalardan oluşuyor.

Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu, “Evet Bu Benim: Dün Gece Aklıma Bir Şeyler Geldi ve Uykum Kaçtı” başlıklı video çalışmasının ortaya çıkış sürecindeki belirsizlik atmosferinden ve bu atmosferin videoya etkisinden söz etti:

“Pandemi süreciyle birlikte yeni arayışlar içine girdim. Günlük hayat içinde hissettiğim ancak diğer projelerimde yer veremediğim düşüncelerimi aktarabileceğim bir alana gereksinim duyuyordum. Günlük niyetine yazdığım notları videoya dökme sürecim böyle başladı. Benim için yeni bir alandı, hem ürettim hem öğrendim. Üretme ve öğrenme sürecim hala devam etmekte, bunun uzun yıllar (çalıştığım sürece) devam edeceğini düşünmekteyim. Evet Bu Benim videosu da ismiyle müsemma bir iş oldu. Kendimi, uyku kaçıran düşüncelerimi aktardığım bir çalışma diyebiliriz. Videoyu bitirdikten sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Artimu’nun, Belirsizlik adlı sergisine gönderdim. Pandeminin yarattığı belirsizlik ve benim günlük rutinimdeki belirsizlik bir araya geldi. Her ne kadar uzaktan da olsa, mevcut süreçte böylesi güzel bir etkinliğin içinde yer almak mutlu etti.”

Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun “Evet Bu Benim: Dün Gece Aklıma Bir Şeyler Geldi ve Uykum Kaçtı” başlıklı video çalışmasına, çevrimiçi sergileme platformu Artimu’nun resmi web sayfasından, 16 Eylül tarihine kadar erişilebilir.