Öğr. Gör. İbrahim Erol İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölüm Başkan Yardımcılığı Görevine Atandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölüm Başkan Yardımcılığı görevine Öğr. Gör. İbrahim Erol atanmıştır.  Öğr. Gör. İbrahim Erol, lisans eğitimini 2016 yılında Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır. 2019 yılında, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Mimarlık Anabilim Dalı’nda “Müze Kavramının Günümüz Metro Müzeleri Kapsamında İncelenmesi ve Uygulama Örneklerinin Değerlendirilmesi” başlıklı yüksek lisans tezini başarıyla savunarak yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2019 yılından itibaren Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Mimarlık Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmektedir.
Bilimsel çalışmalarından bazıları:
  • Tanrıkulu, E.F., Erol, İ., Aytuğ, A., (2021), “Türkiye’de Z Kuşağı’nın Konut Algısı Üzerinden Geleceğin Konutlarına İlişkin Önermeler”, Online Journal Of Art and Design Dergisi (ISSN: 2301-2501, DAAI-Design and Applied Arts Index), Cilt: 9, Sayı: 1, s: 280
  • Özcan, U., Erol, İ.,(2018), Mimari Tasarımda Endüstriyel Ahşap Yapı Elemanları, II. International Symposium On Multidisciplinary Academic Studies, 16-17 November, Istanbul / Turkey.
  • Ürük, Z.F., İslamoğlu, A. K. K., Erol, İ.,(2018), Raylı Sistem İstasyonlarının Sürdürülebilirlik Kapsamında Dönüşümü, Dicle Üniversitesi I Uluslararası Mimarlık Sempozyumu, 4-6 Ekim, Diyarbakır, Türkiye.
  • Özcan, U., Erol, İ.,(2019), "Metro Museums and Evaluation of Samples", İçinde: Atik, Atilla,  Kaya, Latif Gürkan ve  Abbasova, Sehla (Ed.), 2019, Research & Reviews in Architecture, Planning and Design - March 2019 (ISBN: 978-605-7631-55-8), Gece Kitaplığı Yayınevi, İstanbul.
  • Erol İ., Çakır Kiasif G. (2021). LEED Sertifikalı Ofis Binalarının Enerji ve Atmosfer Kriteri Açısından Değerlendirilmesi: Maslak Bölgesi Örneği. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 8(1), 322-335., Doi: 10.35193/bseufbd.887581

Öğr. Gör. İbrahim Erol İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü’ndeki görevi ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“2021-2022 akademik yılında ilk kez öğrenci kabul edilen İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü’nde ben de Grafik Anlatım Teknikleri (Graphic Expression Tecniques) dersleri kapsamında öğrencilerimizle bir araya gelme fırsatı bulmuştum. Birçok farklı coğrafyadan üniversitemize eğitim almaya gelen öğrencilerimizle birlikte bu kültür zenginliği içerisinde güzel çalışmalar ortaya çıkarmıştık. Bu görevle birlikte idari anlamda da bölümümüze katkı sunabilecek olabilmenin heyecanı içerisinde olduğumu ifade edebilirim.
Fakültemizin ilk ve tek İngilizce eğitim veren bölümünde bu görevi üstlenmenin zorluklarının farkında olarak, dekanlığımız, bölüm başkanımız ve araştırma görevlisi arkadaşlarımızın da destekleriyle görevim süresince bölümümüz menfaatine çalışmalar yapabilmeyi hedeflemekteyim. Bu vesileyle İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü başkan yardımcılığına atanan Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz’e ve İç Mimarlık Bölümü başkan yardımcılığına atanan Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’a da yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”

Öğr. Gör. İbrahim Erol’a yeni akademik ve idari görevinde başarılar dileriz.