Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcılığı Görevine Atandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcılığı görevine Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz atanmıştır. Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz, lisans eğitimini 2016 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır. 2017 yılında aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2019 yılında “Geleneksel Konutlarda Cephe Kurgusunun Fraktal Boyut Analizi Kullanılarak Karşılaştırılması: Isparta Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinin ardından, aynı üniversitede Mimarlık Planlama ve Tasarım ana dalında doktora programına başlamıştır. Hâlen doktora eğitimine devam etmektedir. Bilimsel çalışmalarından bazıları şu şekildedir:
  • Eksen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dergisi’nde “Kaybedilmiş Bir Kültürel Miras: Özyağcı Evi” başlıklı makale, 2021
  • İnternational Congress Of The New Approaches And Tecnologies Sempozyumu’nda “Kırsal Yerleşim Bölgelerinde Sürdürülebilirlik: Çünür Yerleşimi“ başlıklı bildiri sunumu, 2017
  • International Congress On Cultural Heritage And Tourism Sempozyumu’nda “Batı Akdeniz Geleneksel Gayrimüslim Konutlarında Özel Bir Uygulama: “Taş Taklidi Sıva” başlıklı bildiri sunumu, 2017
  • Somut Olmayan Kültürel Miras Tespiti başlıklı Bilimsel Araştırma Projesi’nde (BAP) Araştırmacı, 2017
  • Burdur Rastgele Apartmanı, Docomomo Türkiye Mimarlığında Modernizmin Yerel Açılımları Temalı XII. Poster Sunuşları’nda “Burdur Rastgele Apartmanı” başlıklı bildiri ve sunuş, 2012
Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ndeki görevi ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Üniversitemizin uzun yıllardır eğitim veren bölümlerinden biri olan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ne Bölüm Başkan Yardımcısı göreviyle atanmış olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Bu süre zarfına kadar akademik kadro içerisinde yer aldığım İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bu yeni görevimle birlikte idari kadro içinde yer alacağım için mutluyum. Bu yeni süreç içerisinde görevimi en iyi şekilde yürütmeye özen göstereceğim. Ayrıca İç Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcılığı’na atanan Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’a ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölüm Başkanlığı’na atanan Öğr. Gör. İbrahim Erol’a da yeni görevlerinde başarılar dilerim.“

Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz’e yeni akademik ve idari görevinde başarılar dileriz.