Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’in Direktörlüğünde 6. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali Başlıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Bikiç, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilecek olan 6. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'nde Festival Direktörü olarak görev alacak.

Bu heyecan verici etkinlik, "İnsanın hak ve hakikat yolculuğu" temasıyla düzenleniyor ve kısa film ve belgesel tutkunlarını 31 Ekim - 03 Kasım 2023 tarihlerinde Siirt'te buluşturacak. Festival, insanların hakları ve gerçeklik arayışını anlatan yapımlara odaklanacak.

Festival, "İnsanın hak ve hakikat yolculuğu" temasıyla düzenlenmekte olup, 31 Ekim - 03 Kasım 2023 tarihleri arasında Siirt'te gerçekleştirilecektir. Bu etkinlik, kısa film ve belgesel meraklılarını bir araya getirerek, insan hakları ve gerçeklik arayışını işleyen yapımlara odaklanacaktır.

6. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Festival Ekibinde şu isimler bulunuyor:
  • Prof. Dr. Yasin Aktay – Festival Onursal Başkanı
  • Baran Mayada – Yapımcı – Festival Başkanı
  • Dr. Öğretim Üyesi Mahir Özhan – Festival Danışmanı
  • Ahmet Bikiç – Yönetmen – Festival Direktörü
  • Emre Güler – Festival Yürütücüsü
  • Batıkan Karabacak – Festival Yürütücüsü
  • Sevim Karaalioğlu – Art Direktör
  • Zehra Gayretli – Sosyal Medya Ekibi
  • Süleyman Sükut – Sosyal Medya Ekibi
Ayrıca Festival Jürisi ise şu isimlerden oluşuyor:
  • Yapımcı Mehmet Canpolat
  • Akademisyen Zuhal Akmeşe Demir
  • Yönetmen Faysal Soysal
  • Yönetmen Mehmet Güneri
  • Kanal Koordinatörü Filiz Zengin
Festival Bu Yıl Tekrar Sanatseverlerle Buluşmak İçin Kapılarını Açıyor!
2018 yılında ilki, 2022 yılında da beşincisi gerçekleştirilen Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali, hem yerel hem de çevre halk tarafından yoğun ilgi gördü. Festival, Anadolu'nun sanatla iç içe olan bu güzel serüvenini halkın sanata olan özlemini gözler önüne sererek önemli bir rol oynadı. Bu başarılarla dolu geçmişin ardından, Türkiye'nin ve Anadolu'nun sanata olan ihtiyacını karşılamayı hedefleyen yeni çalışmalara odaklanmak için 6. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali, bu yıl tekrar sanatseverlerle buluşmak için kapılarını açıyor. Ayrıca sanata ve sanatçıya değer veren İstanbul Gelişim Üniversitesi, festivalin düzenlenmesine katkı sağlıyor.

Festival, yerli sinema olgusunu derinlemesine incelemeyi ve ülkemizin sinema dilinin gelecekteki yol haritasını çıkarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, dünyanın farklı ülkelerinden getirilecek filmler, deneyimli yönetmenlerin katılımı, çeşitli atölye çalışmaları, film gösterimleri ve ilgi çekici söyleşiler gibi etkinliklerle dolu bir organizasyon planlamıştır.