Öğr. Gör. Ahmet Bikiç “Gelenekten Geleceğe Spordan Kardeşliğe” Projesinde Yer Alıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’in yönetmen olarak yer aldığı "Gelenekten Geleceğe Spordan Kardeşliğe" Projesi, 4 ülkeden ve 5 farklı kurumun işbirliğiyle gerçekleşmektedir.
Proje, etno sporun yaygınlaşması, kültürel değerlerin korunması, sporun sağlığa faydası ve toplumu bir araya getirme potansiyeli gibi çeşitli yönlerini hedeflemektedir.

Projenin ana bileşenleri arasında, etno sporla ilgili bir belgesel oluşturma bulunmaktadır. Bu belgesel, geleneksel sporların tarihini ve önemini vurgulayarak izleyicilere derinlemesine bir bakış sunmayı amaçlamaktadır. Aynı şekilde, projenin bir parçası olarak, proje tanıtım filmi hazırlanmaktadır. Bu film, projenin amaçlarını ve katılımcıları geniş bir kitleye tanıtmayı hedeflemektedir.

Proje ayrıca uluslararası etno spor fotoğraf yarışması düzenlemeyi de içermektedir. Bu yarışma, sporun farklı yönlerini yakalamayı amaçlayarak fotoğrafçılara kültürel mirası tanıtmak ve paylaşmak için bir platform sunmaktadır. Katılımcılar, geleneksel sporların güzelliklerini ve anlamlarını kendi bakış açılarıyla yakalayarak, bu zengin mirası daha geniş bir izleyici kitlesiyle paylaşma fırsatı bulmaktadırlar.

Projenin detaylarına ve gelişmelerine sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca, uluslararası etno spor fotoğraf yarışması ile ilgilenenler, ethnosporphotocontest.com web sitesini ziyaret edebilirler. Projede ve fotoğraf yarışmasında beklenen gala programı Mart 2024 tarihinde düzenlenecektir.

Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.