Öğr. Gör. Ahmet Bikiç Sinema Sanatının Antik Buluşması, 2.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali’nde Jüri Üyesi Oldu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı (ILT) Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ahmet Bikiç, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali'nde ana jüri üyesi oldu.

Göbeklitepe, insanlık tarihine ışık tutan bir arkeolojik keşif olarak bilinmektedir. Ancak bu muazzam tarih öğesinin yanı sıra, sinemanın büyülü dünyası da son iki yıldır Göbeklitepe'de bir araya geliyor. 2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, sinema sanatını ve kültürünü dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sinemacılarla buluşturarak, büyüleyici bir deneyim sunuyor.

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından birincisi düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, bu yıl da aynı STK tarafından aynı isim altında 2’nci kez düzenlenecek. Geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Şanlıurfa’nın ülkemizde ve uluslararası alanda kültürel, tarihi ve turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedefliyor. Bu festival ile tarihin sıfır noktası olarak değerlendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin önemi vurgulanacak, Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatılacaktır. 2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve bu büyülü buluşmanın bir parçası olarak hayata geçirilen önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sinemacıları, Göbeklitepe'nin mistik atmosferiyle buluşturarak izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Bu yılki festivalde ana jüri üyeliği görevini üstlenen İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ahmet Bikiç, sinemanın büyülü dünyasının Göbeklitepe ile nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamak için birçok yetenekli filmin değerlendirmesini yapacak. Gösterilecek olan filmler arasında, tarihi ve kültürel bağlam içinde özgün hikayeler anlatan yapıtlar da bulunacak.

Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.