Ödüllü Kavur Belgeselinin Gösterimine Yoğun İlgi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği film gösterimi etkinliğinde Kavur belgeseli gösterildi.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2023-2024 bahar yarıyılında, “Kısa ve…”, “Çarşamba Atölyeleri”, “Ustalar” gibi etkinlik serilerinin yanı sıra film gösterimi etkinliklerini de düzenlemeye devam ediyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği film gösterimi etkinliklerinde bu kez Fırat Özeler’in 2023 yapımı uzun metraj belgeseli Kavur gösterildi. Gösterimin ardından Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu moderatörlüğünde, yönetmen Fırat Özeler ile söyleşi gerçekleştirildi.

SİYAD En İyi Uzun Metraj Belgesel Ödülü Kavur’un!

Kavur, kendini yönetmen Ömer Kavur’un filmlerinin içinde bir yolculuğa çıkaran genç bir kadının öyküsünü anlatıyor. Fırat Özeler’in iki kısa filminin ardından çektiği ilk uzun belgeseli Kavur, aldığı pek çok ödüle SİYAD’dan En İyi Uzun Metraj Belgesel ödülünü de ekledi.
İGÜ Firnas Oditoryumu’nda gerçekleşen gösterim, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı. Öğrenciler, gösterimin ardından belgeselin yönetmeni Fırat Özeler’le bire bir konuşma ve sorularını sorma fırsatı buldu. Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu moderatörlüğünde belgeselin yapım öncesi, yapım ve post-prodüksiyon süreçlerine dair deneyimlerini aktaran yönetmen Fırat Özeler, akabinde öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın teşekkür konuşması ve Fırat Özeler’e plaket takdiminin ardından gösterim sona erdi.

Sayın Fırat Özeler’e katılımları için teşekkür ederiz.

Etkinlikler Devam Edecek

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü etkinlikleri dönem boyu devam edecek. Etkinlik duyuruları için Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.