Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde Fotoğraf Sergisi’ne Son Hazırlıklar!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne ikinci ziyaret gerçekleştirildi.
“Doğada Gelişim Var!” sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabının son etkinliği 9 Kasım 2022 Çarşamba günü 08.30-14.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB)’nde 19 Ekim-23 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen  rehberli gezi turu ile çevre bilinci ve sürdürülebilir yaşam konularında bilinçlenmenin önemine vurgu yapıldı. Dünya’daki canlılığın devamının gerçek ve tek garantisi olan bitkilerin önemi ve değeri hakkında toplum bilgisini arttırmak, dünya bitki hayatı ve Türkiye’nin zengin bitki örtüsü hakkındaki bilimsel araştırmaları ve eğitimi, iyi belgelenmiş koleksiyonlar oluşturarak teşvik etmek, Dünya’daki biyolojik çeşitliliği, endemik, ender ve tehdit altındaki bitkileri koruyarak desteklemek, ekonomik ve/veya faydalı bitkilerle insanlar arasındaki bağlantı ve ilişkileri araştırmak, sergilemek ve bu konudaki biriktirilmiş kültür mirasını korumak ve yaymak gibi amaçları bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde düzenlenen rehberli gezi turuna, İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden beş (5) öğrenci ve proje ekibinde yer alan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Merve Karadaban ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Okan Kırbacı katılım gösterdi. Geziye, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi İstanbul Bitkileri Koleksiyonu Sorumlusu Yüksek Peyzaj Mimari Nihan Sevinç Müşdan ve NGBB Gönüllüleri Koordinatörü Fatma Gülenç rehberlik etti.

Fotoğraf Sergisi İçin Son Kareler Çekildi

Etkinlikte, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda açılması planlanan sürdürülebilirlik ve çevre bilinci temalı sergiye yönelik son fotoğraflar çekildi. İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Okan Kırbacı, fotoğraf çekimi sırasında öğrencilerle çekim teknikleri hakkında yararlı bilgiler paylaşarak destek oldu.

Sayın Nihan Sevinç Müşdan ve Fatma Gülenç’e gezi turuna rehberlik ettikleri ve çok değerli bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştıkları için teşekkürlerimizi sunarız.