Muhammet Emir Akarslan’la “Tin” Filminin Yaratım ve Yapım Sürecini Konuştuk!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Muhammet Emir Akarslan ile festival yolculuğunda başarılar elde eden kısa filmi Tin’i ve Lift-Off Sessions – Pinewood Studios’da elde ettikleri seçkiyi konuştuk.
Lift-Off Sessions - Pinewood Studios seçkisini elde eden, Muhammet Emir Akarslan yönetmenliğinde çekilen Tin’in ekibinde Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri yer aldı. Yapımcılığını Hüseyin Bilgekaan Koçer, yardımcı yönetmenliğini Bedia Zerin Hökenek, sanat yönetmenliğini Sümeyye Özyurt, ışık şefliğini Eslem Özgüç, ses teknisyenliğini Beyzanur Yüksel’in üstlendiği filmin festival yolculuğu devam ediyor.

1. Merhaba Emir. Bize biraz kısaca “Tin” filminin yaratım ve yapım sürecinden, ekipten bahseder misin?

Öncelikle filmin yazım sürecine başlarken aslında uzun zamandır anlatmak istediğim bir hikâyenin hayali taslağına odaklanarak olay akışını belirledim. Daha sonra seyircide iz bırakacak olan detayları tasarlamaya başladım. Hikâyenin içerdiği metaforlar izleyicide derin izler bırakmalıydı. Ekip arkadaşlarım ve ben senaryoyu kucaklayarak çekim sürecine başladık. Tüm ekip senaryoyu benimseyerek var gücüyle çalıştı. Filmin senaryosuyla eşsiz bir katman oluşturacak olan kadrajlar ve sinematiği yakalamak için ince dokunuşlar yaptık. Çekim süreci tamamlandıktan sonra renk paletinin ve müziğin uyumuna odaklandık.

2. Lift-Off Sessions – Pinewood Studios, "Tin" filminin festival yolculuğundaki ilk durağı oldu. Bundan sonra nasıl şekillenecek filmin festival yolculuğu?

Filmimizin festival süreci hız kesmeden devam edecek diyebilirim.

3. Bu seçki sizi ve ekibi ne şekilde etkiledi? Ekiptekilerin tepkisi ne oldu?

Filmimiz festivalde seçki alarak yoluna güzel bir başlangıç yaptı. Bu da ben ve ekip arkadaşlarıma moral ve motivasyon oldu. Festival yolculuğunda bizlerin neleri beklediği konusunda çok heyecanlıyız. Umarım başlangıcı gibi yolculuğu da bu şekilde güzel geçer.

4. Son olarak, yeni projeleriniz var mı? Hem "Tin" filminin hem de sizin hedefleriniz neler?

Proje konusu sürpriz olarak kalsın. "Tin" filmimin ve benim hedefim ödül avcısı olmak. Son olarak bu süreçte emeği geçen başta ekip arkadaşlarım olmak üzere bizlerden desteğinin esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim. Nice ödül ve başarılara…