Mezunumuz İç Mimar Berkay Kumaş ile Youtube Kanalı Üzerine Röportaj Gerçekleştirdik

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunumuz İç Mimar Berkay Kumaş ile, Youtube kanalı üzerine röportaj gerçekleştirdik.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunumuz İç Mimar Berkay Kumaş, iç mimarlık mesleğini odağına alan Youtube içerikleri üretiyor. Kendisi, “Berkay Kumaş” isimli Youtube kanalı hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

Bize biraz Youtube kanalını açma sürecinden bahseder misin? Ne zaman açtın ve bu kanalı açma motivasyonun neydi?

2015'te, yani İç Mimarlık okumaya karar verdiğimde çok fazla araştırma yapmıştım. Araştırmalarım sonucu bulduğum bilgiler çok yetersiz ve sıkıcıydı. Sonra düşündüm ve İç Mimarlık okuma sürecinde edindiğim bilgi ve tecrübeleri paylaşırsam gelecek meslektaşlarımı bilgilendirebilirdim ve doğru kişilerin bu bölümü tercih etmesine yardımcı olabilirdim. Çünkü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nü okumak kişinin kendisi ile doğrudan eşleşemediğinde büyük bir problem hâline gelebiliyor.

Kanalında temel olarak neyi amaçlıyorsun?

Kanalımın temel amacı İç Mimarlık mesleğine doğru bir gelecek nesil yetişmesine katkıda bulunmak. Bunun dışında hobilerimi paylaşmaktan da zevk duyduğum için kanalımda bunlara da yer veriyorum. Hobilerim genelde mesleğimle ilgili olduğundan kanalda herhangi bir karmaşıklık yaratmıyor.

youtube kanalı berkay kumaş

Şu ana kadar İç Mimarlık mesleği ile ilgili ne gibi içerikler ürettin?

Meslek ile ilgili içeriklerime başlıca şunları örnek verebilirim:
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Proje I Dersi, Proje Yapım Aşamaları
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımında Proje Süreci
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Okumanın Maddi Boyutları
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımında Çizim Yeteneğinin Önemi
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Okuyacaklara Çeşitli Tavsiyeler
  • İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri'nin Benzerlikleri ve Farkları
  • İç Mimarlıkta İşsizlik ve Maaş Değerlendirmesi
  • İç Mimarlıkta Mezuniyetten Sonraki Hayatım
ve bunun gibi birçok videoyu barındırıyor aslında.

Youtube’da içerik üretirken nelere dikkat ediyorsun, özellikle iç mimarlık ve çevre tasarımı ile ilgili ürettiğin içeriklere nasıl karar veriyorsun?

İki altın sorum ve buna bağlı kurallarım var diyebilirim. Birincisi çekeceğim video gerçekten faydalı olacak mı? İkincisi ise gerçekten özgün bir içerik mi? Bir video daha önce çekilmiş ve doğru bilgiyi içeriyorsa o içeriği tekrar üretmekten keyif almıyorum. Aynı zamanda içerik üretirken Google'ın arama verilerinde İç Mimarlık ile ilgili çok değinilen konuları inceliyorum.

Son olarak, İGÜ GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde okuyan arkadaşlarına ne gibi tavsiyelerin olur?

Konumuzla da bağlı olarak, kendilerini motive etmek açısından içerik üreticiliğini şiddetle tavsiye ediyorum. Bunun yanında okudukları okul ve bölümün çok keyifli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu değerlerin bilincinde olarak üniversite hayatlarını dolu dolu yaşamalarını ve kendilerini maksimum seviyede geliştirmelerini tavsiye ediyorum. Bir Gelişim Üniversitesi GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunu olarak bana mezuniyet sonrasında da olan ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

Mezunumuz İç Mimar Berkay Kumaş’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kendisinin Youtube kanalına buradan ulaşabilirsiniz.