Mezuniyet Projeleri Genel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencilerinin proje değerlendirme toplantılarında sona gelindi.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri, her yıl güz yarıyılında projelerini kurula sunarak çekime hazırlıyor ve her yıl bahar yarıyılında sete çıkarak projelerini tamamlıyorlar. Mezun olmaları için projelerini teslim etme ve başarılı olma şartı aranan öğrenciler, süreçte öncelikle sinopsislerini ve senaryolarını teslim ediyor, sinopsis ve senaryo değerlendirme kuruluna çıkıyorlar. Geçtiğimiz aylarda sinopsis ve senaryo değerlendirme kurullarında proje fikirlerini anlatan öğrenciler, kurul sonrasında jürinin yorumlarına göre fikirlerini geliştirdiler.

Jürilerin yorumları doğrultusunda senaryolarını geliştirerek son haline getiren öğrenciler, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe, Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu, Arş. Gör. Okan Kırbacı, Arş. Gör. Eda Türkay’dan oluşan jüri karşısında dönemin son toplantısına çıkarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Mezuniyet Projeleri Sete Çıkıyor!

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, süreci aşama aşama ilerletmenin öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu belirttiği açılış konuşmasında öğrencilerin tümüne başarılar diledi. Artık son aşamaya geldiklerini belirterek sete çıkmak için hazırlıkları yapmaya başlamaları gerektiğini aktardı.

Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, sete çıkmadan önce iyi bir ön hazırlık süreci geçirmeyi unutmamalarını ve bu süreçte de danışmanlarıyla bire bir iletişim kurmalarını vurguladı.

Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe, deneme çekimlerinin, oyun ve ışık provalarının önemini belirterek iyi bir mezuniyet projesi vererek mezun olmaları için süreci titizlikle yürütmeleri gerektiğini belirtti.

Projeleri sırayla dinleyerek yorumlarını yapan jüri üyeleri, öğrencilere ön hazırlıkta ve sette dikkat edecekleri noktalar konusunda görüşlerini belirtti.

Kurula katılan ve başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.