Mezuniyet Projeleri Değerlendirme Aşamasında!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri mezuniyet projelerinin ilk teslimini gerçekleştirdi. Teslim sonrası, bölüm öğretim üyeleri ilk değerlendirme toplantısını gerçekleştirerek kurul kararını öğrencilerle paylaştı.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, 2022-2023 eğitim öğretim yılının güz dönemi itibariyle hazırlıklarını yapmaya başladıkları mezuniyet projelerinin ilk teslimlerini gerçekleştirdi.

Danışmanları ile beraber sinopsis, tretman, yönetmen görüşü metinleri üzerinde çalışarak senaryoyu nihai versiyona ulaştıran ekipler, Güzel Sanatlar Fakültesi envanterinde yer alan ekipmanları kullanarak çekimlerini tamamladılar. Bireysel ya da en fazla beş kişiden oluşan ekiplerin çabalarıyla tamamlanan projeler, jüri karşısına çıktı. Bölüm öğretim üyelerinin oluşturduğu jüri toplantısı, çevrimiçi şekilde gerçekleşti. Toplantı öncesinde ekiplerin projelerini izlemiş olan jüri üyeleri, her bir proje için yorumlarını belirterek revize yapması gereken projeleri belirledi. Revize yapacak olan projeler için son teslim tarihi 25 Haziran olarak belirlendi.

Yolculuğun Devamı Festivaller

Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, bölüm akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe, Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu, Arş. Gör. Okan Kırbacı ve Arş. Gör. Eda Çekemci’nin de katılım gösterdiği toplantıda, projelerin festivallerde yer alabilmeleri adına daha iyi bir versiyon taşınması yönünde revize kararları alındı ve öğrencilerle paylaşıldı. Yapılacak ikinci teslimin ardından öğrencilerin mezuniyet projelerinin genel bir notlandırmasının yapılmasına karar verildi.

Yapılan toplantıda, başarılı bulunan projelerin festival yolculuklarında desteklenmesi kararı alındı. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve festival süreçlerinde proje ekiplerine halihazırda destek olan Festival Ekibi, mezuniyet projelerini başarıyla tamamlayan ekiplere de süreçle ilgili yol gösterecek.

Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, projeleri hazırlamak için güz döneminden itibaren verilen süreyi verimli bir şekilde geçiren, danışmanlarıyla iletişimde kalarak süreci başarıyla tamamlayan öğrencileri ayrıca tebrik etti.

Mezuniyet Projesi dersini alan ve projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ederiz.