Mezun Öğrencilerimizden Güzel Haberler Gelmeye Devam Ediyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencilerinden Buğra Cihan Çakır’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği Yüz Yüze kısa filmi, Kadıköy Kültür ve Sanat Evi’nde gösterildi.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden 2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan Buğra Cihan Çakır, mezuniyet projesi olarak hazırladığı, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği Yüz Yüze kısa film projesi ile başarılar elde etmeye devam ediyor.

Yüz Yüze kısa filmi, 30 Ocak 2024 tarihinde, Kadıköy Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen Öğrenci Filmleri Etkinliği’nde gösterildi. Her ayın son Salı gününde düzenlenen etkinliğin 2024 yılındaki ilk seçkisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Buğra Cihan Çakır, seçilen altı filmin yönetmenleriyle ve izleyicilerle bir arada gösterimde yer alan filmleri izledi. Gösterimin ardından filmler üzerine sohbet edildi. Film çekim sürecinde yaşanılan zorluklar ve tecrübeler karşılıklı paylaşıldı. Filmler olumlu ve olumsuz yönleriyle ele alındı ve gösterimde yer alan yönetmenler, film sektörüne yönelik yaklaşımlarından bahsetti.

Sokakta her gün gördüğü, karşılaştığı, yanından geçip giden insanlara filmini izletmiş olmaktan ve onların filmi seyrederken verdikleri tepkileri izlemekten keyif aldığını belirten Çakır, pes etmeyerek üretim yapmaya devam eden insanlarla konuşmanın oldukça motive edici olduğunu sözlerine ekledi:

“Okul ve iş hayatları gereği sektörde bulunamamalarına rağmen asla pes etmeyerek, sinemayla alakalı bir şeyler yapmaya çalışan ve ilk adımı atmaktan korkmayan insanlarla oturup bir şeyler konuşmak kesinlikle motive edici. İlk defa film çekecek olan ve devam filmleri çekecek olan insanlar için de ayrıca network yapılabilecek en samimi ortamlardan biriydi.  15-16 kişinin olduğu bu etkinlikte, derdini anlatmak birileriyle tanışmak ve bu networkleri oluşturmak kesinlikle daha kolay ve verimli oluyor benim açımdan.”

Yüz Yüze film ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.